Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2015. Június 04. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: BLIKK

A félegyházi kollégista fiú felelni fog tetteiért

A félegyházi kollégista fiú felelni fog tetteiért

Elképesztő ügyben, kényszermunka bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves fiatalember ellen.

Elképesztő ügyben, kényszermunka bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves fiatalember ellen, aki egy kiskunfélegyházi középiskola kollégiumában másfél hónapon át gyötörte szobatársait. A vád szerint masszírozásra, takarításra és ágyazásra kényszerítette, zsarolta, valamint meglopta lakótársait a fiatalember.

A férfi röviddel a beköltözése után az egyik szobatársát, egy 16 éves fiút, valamint a szemközti szobában lakó 15 éves fiút elkezdte utasítgatni. A szobatárs fiúnak rendszeresen masszíroznia kellett a vádlott hátát és napi szinten kellett beágyaznia a vádlott helyett. A másik fiúnak pedig el kellett készíteni a fiatalember házi feladatát, meg kellett töltenie a cigarettáját és takarított helyette.

Amikor ellenkeztek, akkor azt mondta, megöli őket, illetve pofozni, lökdösni kezdte a fiatalabb fiúkat. A kollégistának zsarolás miatt is felelnie kell, ugyanis engedély nélkül elvette egy másik szobatársának mobiltelefonját. Amikor az vissza akarta kérni, meg akarta verni és csak a többiek tudták megakadályozni, hogy ezt tényleg meg is tegye. A szoba zsarnoka fülhallgatót, dohányt, pulóvert és head set-et is lopott a társaitól.

A szabadlábon védekező fiatalembert a járási ügyészség 2 rendbeli minősített kényszermunka bűntettén kívül zsarolás bűntettének kísérletével és 3 rendbeli lopás vétségével is vádolja.

(A fotó illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.