Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 05. 15:13, péntek | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

A felaprózott tűzifa kapott lángra Petőfiszálláson

A felaprózott tűzifa kapott lángra Petőfiszálláson

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába három tűzesettel és egy műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Petőfiszállás, Kossuth Lajos utcában egy tároló helyiségben meggyulladt a felaprított tűzifa három négyzetméteren, csütörtökön délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tüzet egy darab vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Fülöpjakab külterületén, csütörtökön este egy tehergépjármű kanyarodás közben felborult és egy az út melletti ingatlan kerítésébe belecsúszott, közel tizenkét méter hosszan átszakította annak lábazatát. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a tehergépjárművet áramtalanították és a kifolyt kis mennyiségű motorolajt homokkal felitatták. A beavatkozás és a helyszínelés ideje alatt teljes, majd félpályás útzár volt érvényben, melyet a rendőrség biztosított.

Csütörtökön reggel Lakitelek, Kis János utcában egy családi ház kazánja mellett elhelyezett tárgyak és a szekrény égett tíz négyzetméteren. A tiszakécskei önkormányzati és kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően a vezetékes gázt elzárták, majd a tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók az épületet átvizsgálták.

Kiskunhalas külterületén egy nyolc négyzetméter alapterületű lakhatás céljára szolgáló épület teljes terjedelmében égett csütörtökön, kora este. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.