Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 16. 11:27, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Érmekkel gazdagodva tértek haza a Kiskunok

Érmekkel gazdagodva tértek haza a Kiskunok

Szeptember 12-én rendezték meg Ruzsán a XXIII. Rezét Kupa gyalogos természetjáró tájékozódási túraversenyt.

A megmérettetésen - mely egyben az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 7. fordulója is volt – a Kiskun Természetbarát SE Túra Szakosztálya is képviseltette magát.

A dorozsma-Majsai homokháton az Alföldi Kéktúra egyik szakasza mellett változatos táj – borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek és telepített fenyvesek váltották egymást a versenyen. A résztvevők versenyzés közben fejlesztették tájékozódási képességüket, megismerték a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás tájat, megoldották a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatokat.

Az indulók három kategóriában mérték össze tudásukat és felkészültségüket. Az „A” kategóriában versenyzők többszínnyomású tájfutó térképet kaptak a 6,5 ill. 8 km-es táv teljesítéséhez, különböző tájékozódási feladatokat kellett megoldaniuk út közben és a menetsebesség is fontos tényező volt beérkezésükkor. A „B” kategória versenyzőinek szintén többszínnyomású tájfutó térképen kellett eligazodniuk, már kevesebb tájékozódási feladattal és elméleti kérdésekkel nehezítették útjukat és mintegy 7 km-es távot kellett megtenniük a célba érkezésig. A „C” kategóriában indulók 8-9 km-es távot teljesítettek az időmérő állomások között kötött menetidővel, a többszínnyomású térkép mellett útvonalleírás is segítette útjukat és persze néhány elméleti kérdésre is válaszolniuk kellett.

A Kiskun Természetbarát Sportegyesület Túra Szakosztálya nagyon szép eredménnyel zárta a versenyt:

A „B” kategóriában is dobogós helyen végzett a Kiskunok csapata:

  • III. helyezett csapat tagjai: Hevér Csaba, Horváth Brigitta, Papp Marcell, Sebestyén Fanni

„C” kategóriában a dobogó minden fokát a Kiskunok foglalták el:

  • I. helyezett csapat tagjai: Kovács Ferenc, Kovács Adrienn, Nagy Gergő
  • II. helyezett csapat tagjai: Bánfalvi Tamás, Bánfalvi Tamásné, Molnárné Karsai Julianna, Tajti Klára
  • III. helyezett csapat: Simó Ferenc, ifj. Simó Ferenc, Simó Ferencné, Simó Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.