Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 24. 13:05, csütörtök | Helyi
Forrás: - Zs. -

A diplomások is hibáznak az álláskeresésnél

A diplomások is hibáznak az álláskeresésnél

Számos hibát követnek el álláskeresésnél a frissen szerzett diplomások. Ezért, illetve a kevés munkalehetőség miatt az átlag álláskeresés ideje ma Magyarországon másfél év

Számos hibát követnek el álláskeresésnél a frissen szerzett diplomások. Ezért, illetve a kevés munkalehetőség miatt az átlag álláskeresés ideje ma Magyarországon másfél év. Ezt felkarolva a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár előadássorozatot hirdetett, melynek részeként a munkakeresők alapvető hibáira világított rá október 22-én Joó Zsuzsanna karrier tanácsadó. A keddi előadás elsősorban a pályakezdő, frissen diplomát szerzett fiataloknak szólt. A tanácsadó szerint ezek a pályakezdők is jogosan várják el, hogy a végzettségüknek megfelelő állást, illetve fizetést kapjanak. Ezt azonban megelőzi többek között egy önéletrajzírás, illetve egy állásinterjú, melyek közben számos hibát követnek el a munkára jelentkezők. A tanácsadó szerint az önéletrajznál két sűrűn elkövetett hiba van, ami miatt kapásból félreteszi a munkáltató az önéletrajzot, rosszabb esetben a szemetesben is landol: ha túl kevés információt tüntet fel valaki vagy, ha túl sok feleslegeset. Példaként hozta fel, hogy ha valaki asszisztensnek jelentkezik, akkor ne sorolja fel mind a három diplomáját, aminek éppen nincs köze az adott álláshoz. Tanácsként javasolja a kapcsolati tőke megerősítését és a folyamatos internethasználatot, ugyanis az álláskeresés napjainkban 90 százalékban a világhálón vagy kapcsolatokon keresztül történik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.