Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2018. Augusztus 07. 11:43, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

A dinnye lesz az ópusztaszeri főszerepben

A dinnye lesz az ópusztaszeri főszerepben

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a gyümölcsből, és nem hiányzik majd a dinnyeevőverseny sem a programok közül.

Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője az MTI-nek elmondta, szombatra öt mázsa görögdinnye és fél mázsa sárgadinnye érkezik az emlékparkba a Dél-Alföldről.

A vendégeket délelőtt a Por zenekar és az Üllési Fonó Táncegyüttes műsora köszönti a skanzen szegedi tanyájánál, ahol dinnyeszobrász-bemutatót is tartanak Rácz Lajos séffel, a látogatók kóstolhatnak a gyümölcsből, a dinnyemalommal pedig próbára tehetik ügyességüket is. A kemencében hagyományos édességeket és kalácsot sütnek, Nyári Zsuzsa, a Fűszervilág blog szerzője a gabonák egészségre gyakorolt hatásáról, Lajkó Levente pedig a fenntartható háztáji gazdálkodásról tart előadást.

A szeged-alsóvárosi portán ökojátszóház fogadja a gyerekeket, az olvasókörnél a cséplőgép működését, a szentes-dónáti szélmalomban pedig a gabonafélék feldolgozásában egykor meghatározó szerkezetet és történetét ismerhetik meg az érdeklődők. A legbátrabbak azt is kipróbálhatják, mennyi dinnyét tudnak megenni fél óra alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 16:45, szerda | Helyi

Holland furgonnal karambolozott a brazil embercsempész Kiskunmajsán

Elfogtak egy brazil embercsempészt a rendőrök Kiskunmajsán – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon szerdán.

2021. Október 27. 16:17, szerda | Helyi

Átadták az iparkamara 2020-as megyei díjait

A díjazottak között kiskunfélegyházi vállalkozókat is találunk.

2021. Október 27. 15:54, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Október 27. 13:03, szerda | Helyi

Mi történne, ha megszabadulnánk az óraállítástól?

Magyarországon minden évben október utolsó vasárnapján kezdődik a téli időszámítás.