Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 08. 16:36, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

A diákok nem támogatják az iskolanyitást

A diákok nem támogatják az iskolanyitást

Ne vezessenek be kötelező jelenléti oktatást, amíg a tanárok teljes immunitása ki nem alakul a koronavírus ellen - ezt kéri a kormánytól az ADOM Diákmozgalom.

Céljuk elérése érdekében "Nem megyünk suliba április 19-től" címmel eseményt is szerveznek közösségi oldalukon.

A diákmozgalom kezdeményezői nem értik, miért kell április 19-én mindenkit kötelezően visszaterelni a tantermekbe, illetve miért nem vezetik be legalább a boltokra vonatkozó négyzetméter-alapú korlátozást az iskolákban is. A tiltakozó diákok szerint továbbá jó lenne, ha a szülők eldönthetnék, hogy visszaküldik-e gyermeküket az oktatási intézményekbe - számolt be róla az eduline.hu.

Elhamarkodott lépésnek tartják a nyitást

A diákmozgalom szerint - a koronavírus-járvány alakulása miatt - az április 19-ére tervezett iskolanyitás elhamarkodott lépés lenne, a tanároknak pedig meg kellene hagyni a szabad döntés lehetőségét azzal kapcsolatban, hogy a teljes védettségük kialakulásáig milyen formában tanítanának. A tiltakozó diákok szerint a legjobb az lenne, ha egyelőre még online folytatódhatna az oktatás, így ugyanis nem köteleznének senkit a saját és társai egészségének veszélyeztetésére.

Sokan támogatják a kezdeményezést

Az oktatás legfőbb kérdéseivel foglalkozó portál szerint a diákmozgalom kezdeményezésével sokan egyetértenek - nemcsak a diákok, hanem a szülők és a tanárok körében is. A végzős középiskolások szerint például semmi értelme nem lenne két héttel az érettségi előtt visszaülni az iskolapadba, ha ugyanis ez idő alatt megfertőződnek vagy koronavírus-gyanúsnak ítélik őket, akkor a karantén miatt nem mehetnek majd vizsgázni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.