Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2013. Szeptember 26. 10:39, csütörtök | Helyi
Forrás: - Gulyás -

A diákok kezébe került a város kulcsa

A diákok kezébe került a város kulcsa

Ünnepélyes keretek között vette át az „uralmat” ma (szeptember 26-án) reggel a város felett a Gyermek és Diák Önkormányzat. A város kulcsát Kapus Krisztián polgármester adta át Horváth Péter diákpolgármesternek

Ünnepélyes keretek között vette át az „uralmat” ma (szeptember 26-án) reggel a város felett a Gyermek és Diák Önkormányzat. A város kulcsát Kapus Krisztián polgármester adta át Horváth Péter diákpolgármesternek. A tizenötödik kiskunfélegyházi diáknap délután a Petőfi téren folytatódik, ahol az alsó, a felső tagozatos és a középiskolás diákokat játékos vetélkedők, bemutatók, koncertek várják.

A program 13 órakor indul, az alsó tagozatosokat aszfaltrajz- készítés, népi ügyességi játékok várják. A felső tagozatos tanulók 14 órától, míg a középiskolások 15 órától játékos vetélkedőn mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.
A Petőfi téren 16 órától amatőr zenekarok koncertje, tánc, harcművészeti és íjászati bemutató is várja a fiatalokat. A diáknap ideje alatt (14-17 óráig) a felállított sátrakban a városban működő középiskolák képviselői mutatják be intézményüket, és intézményük nyújtottat továbbtanulási lehetőségeket. Mindezen túl tematikus sátrak állnak a diákok rendelkezésére, hogy egy-egy témakörben részletesebb információhoz juthassanak (tematikus sátrak között megtalálható lesz a Vöröskereszt, a Süveges autósiskola szimulátora, drogprevenciós sátor, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, illetve a városban működő sportszervezetek képviselői is). Szirota Jennifer koncertje 17 órakor kezdődik, 18.30 órától pedig a „Titkok kertje” című előadás lesz látható a művelődési központban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 15:05, csütörtök | Helyi

Forgalmirend-változások augusztus 14-20 között

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy az augusztus 14-20 között az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

2022. Augusztus 11. 14:57, csütörtök | Helyi

Péntektől figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Augusztus 12-13. között tömegesen érik el bolygónk felsőlégkörét a Perseidák hullócsillagai, azonban a telihold miatt csak a legfényesebb meteorokat láthatjuk majd.

2022. Augusztus 11. 08:53, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Augusztus 10. 23:31, szerda | Helyi

Európa-bajnoki indulást ért a triatlonosok jó Európa Kupa szereplése

Az elmúlt hétvégi pécsi Országos Ranglista Versennyel véget ért a triatlonosok nyári ranglista versenyszezonja.