Városlista
2020. június 4, csütörtök - Bulcsú

Hírek

2020. Február 14. 11:49, péntek | Helyi
Forrás: Czibolya Szilvia

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A diákok is bekapcsolódtak a Házasság hete programsorozatba

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nemcsak a felnőttekre gondolt, mikor a Házasság hete programsorozat rendezvényeit összeállította.

A korábbi évek sikerére alapozva idén február 12-én immáron harmadik alkalommal rendeztek játékos műveltségi kvízt a középiskolás diákok számára.

A program moderátora Czibolya Szilvia, az intézmény internetes és médiatáras könyvtáros szakembere volt.

A kvíz kérdések természetesen a házassághoz, szerelemhez és az ehhez kötődő zenéhez, filmekhez és irodalomhoz kapcsolódtak, de a régmúlt idők mesebeli házaspárjai is helyet kaptak a kérdéssorban.

- Próbáltunk arra törekedni, hogy inkább játékos, vicces kérdések segítségével kapjanak több információt a szerelemről és összetartozásról. Ügyeltünk arra, hogy ne legyenek benne "tananyagszagú" kérdések. Emellett két ügyességi feladatot is teljesíteniük kellett a diákoknak, mellyel még jobban növelhették nyerési esélyüket – részletezte lapunknak Czibolya Szilvia könyvtáros.

A fiatalok idén is óriási lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba és nagyon jól érezte magát mindenki a rendezvényen.

A kvíz játék első helyezettje a Mezgé csapata lett, nyereményük a Pub Pizzéria jóvoltából egy nagyobb összegű pizza utalvány volt. Másodikként a Constantinum csapata végzett, ők 4 mozijegyet kaptak jutalomként a Petőfi Mozi felajánlásaként.
A harmadik helyet szintén a Constantinum Intézmény diákjai foglalták el, nyereményük a Fábián Cukrászda csokitortája volt. Negyedikként pedig a Kossuth Lajos Iskola diákjai végeztek, őket édességgel jutalmaztak.

Akik pedig ezek után kedvet kaptak a könyvtár által, kizárólag diákoknak szervezett programokhoz, azok már most készülődhetnek az október végén megrendezésre kerülő Halloween partyra.

(Képek: Czibolya Szilvia)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 16:35, szerda | Helyi

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a kórház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a kórház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

2020. Június 03. 16:26, szerda | Helyi

A sértett kétszer is tetten érte, a nyomozók elfogták

A kiskunfélegyházi rendőrök négyrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit.

2020. Június 03. 15:14, szerda | Helyi

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye

Elhunyt Göncz Árpádné, a néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében családja körében

2020. Június 03. 15:04, szerda | Helyi

Honnan tudhatjuk meg, hogy mire vagyunk allergiásak?

Ismert veszéllyel könnyebb szembeszállni - nincs ez másképp az allergia esetében sem.