Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. December 12. 17:02, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A családok megtakarításaikat döntően ingatlanokba fektetik

A családok megtakarításaikat döntően ingatlanokba fektetik

Magyarországon a családok megtakarításaikat döntően ingatlanokba, lakásokba fektetik; a háztartások reáleszközeinek 67,5 százaléka ingatlanokban van

- mondta Pásztor Szabolcs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 csatorna szombat reggeli műsorában.

Kitért arra, hogy a rendelkezésre álló jövedelmek növekedésével az ingatlanok mennyisége, száma és értéke is folyamatosan emelkedik.

A kormány 2016 januárjától mintegy 318 milliárd forinttal támogatta az otthonteremtést, mintegy százezer család kapott támogatást.

A magyarok 92 százaléka a saját tulajdonú lakásában lakik, ez a mutató 2018-ról 2019-re 6 százalékponttal nőtt - ismertette. A régióban és az országban is magasnak számít ez az arány, a régióhoz és a dél-európai országokhoz hasonlóan. Példaként említette, hogy az Egyesült Királyságban a lakosság 65 százaléka, Svájcban 60 százaléka, Németországban pedig 50-60 százalék közötti része rendelkezik saját ingatlannal.

A GDP-n belül a lakáshitelek állománya 7,7 százalék, míg az uniós átlag 40 százalék. Úgy következett be tehát látványos ingatlanpiaci változás, hogy az nem járt együtt a háztartások eladósodásával - mutatott rá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.