Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 30. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

A család apraja-nagyja köszöntötte a 90 éves Erzsike nénit

A család apraja-nagyja köszöntötte a 90 éves Erzsike nénit

90. születésnapját ünnepelte a napokban Losonczi Lajosné szül. Bánfi Erzsébet.

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai telephelyén élő szépkorút családtagjai, az intézmény vezetője, dolgozói, lakói, városvezetésünk nevében pedig dr. Ónodi Izabella képviselő asszony köszöntötte fel e szép ünnep alkalmából augusztus 30-án.

Erzsike néni 1929. augusztus 28-án született Tömörkényen. Szülei mezőgazdasági munkából éltek, testvére nem született. Erzsike néni 8 osztály végzett. Noha jó tanuló volt, de nem tanult tovább, inkább szüleinek segített a gyümölcsösben, szőlősben, illetve apukájának a takács munkában.

1951-ben ment férjhez és egy Tömörkény melletti tanyára költöztetek. Házasságukból 1953-ban született meg Erzsébet lányuk és még ebben az évben beköltöztek a Tömörkényre, a faluba.

Ahogy lányuk nagyobb lett, Erzsike néni a TSZ-be ment dolgozni, ahol kapáltak, palántáztak, dohányt termesztettek. Csoportvezetői feladatokkal is megbízták, illetve a nőbizottság elnöke is volt. 1977-ben egészségromlás miatt leszázalékolták. Vasárnaponkét nagyon szeretett a bálban táncolni, illetve szabadidejében hímezni.

1981-ben meghalt a férje, ezután még sokáig kijárt kertészkedni. 2000-ben költözött be Kiskunfélegyházára, de nem szakadt el teljesen Tömörkénytől, hiszen 2003-tól lánya egy unokatestvérével nyugdíjas klubba hordta a faluba.
2013-ban egészségében olyan változás állt be, hogy fokozottabb ápolást, gondozást igényelt. 2016. májusától házi segítségnyújtásban részesült, végül egy év elteltével úgy döntött a család, hogy a legmegfelelőbb ellátást a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Nádasdy utcai telephelyén kapná meg Erzsike néni, ahol napjainkban is éli életét. Lánya pedig rendszeresen látogatja őt.

Erzsike nénit elhalmozták a család virágokkal, az unokák és dédunokák lufikkal, dr. Ónodi Izabella képviselőasszony pedig a virágcsokor mellé átadott egy emléklapot is miniszterelnökünk, Orbán Viktor aláírásával.
Az intézmény dolgozói dallal, lakótársai pedig verssel kedveskedtek a szépkorú ünnepeltnek.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).