Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 25. 13:44, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A Constantinum végzős középiskolásai megkapták kék szalagjaikat

A Constantinum végzős középiskolásai megkapták kék szalagjaikat

A Constantinum Intézmény középiskolája november 22-én tartotta szalagavató ünnepségét az iskola tornacsarnokában.

A felnőtté válást jelképező kék szalag feltűzése előtt Mindák József, az iskola igazgatója szólt a végzős diákokhoz:

- Elérkeztetek egy jelentős célhoz. Talán tavaly még nem is sejtettétek, hogy milyen hamar ide fogtok érni. Csodálatos, meghitt pillanatokat átélve peregnek le bennetek az elmúlt évek emlékképei, miközben az ész még sugallja, hogy nincs még vége, ez még nem a távozás kapuja, ez még csak egy fel-felvillanó montázs előkép a ballagás kapujáról. Az ész még sugallja, hogy hosszú, de gyorsan eltűnő út vezet még a nagyobb célhoz. Hosszú, hiszen a hajrában még nagyobb erőfeszítéssel kell tanulnotok a szép eredményekért és a tanulással teli idő néha bizony lassan múlik. Ugyanakkor mégis gyorsan fog eltelni ez a néhány hónap. Ez a rövid út, melyen még együtt haladunk. Használjátok ki rendesen! Éljetek a lehetőségekkel! Ne feledjétek, a hajrában nem leengedni kell, hanem még nagyobb erőbedobással kell küzdeni a szép sikeres eredményekért, célokért. Aki eddig is szorgalmasan tette a dolgát, kissé könnyebb helyzetben van, de elmondhatom, hogy mindannyiotok számára nyitott a lehetőség – mondta ünnepi beszédében Mindák József igazgató.

A ballagtató diákok meghitt előadással búcsúztak társaiktól, majd az iskola néptánc csoportja szórakoztatta a nagyérdemű közönséget, míg a végzősök belebújtak álomszép, habos ruháikba, a fiúk pedig öltönyeikbe. Az ünnepség a szokásokhoz hűen a ballagó diákok keringőjével zárult.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.