Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2011. Augusztus 21. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

A búza miatt nem emelkedhet a kenyér ára

A búza miatt nem emelkedhet a kenyér ára

Budapesten a Szent István-napi kenyér megszentelésével kezdődött a Magyar Pékszövetség rendezvénye.

Az élelmiszer-biztonságért is felelős államtitkár szerint a bőséges, jó minőségű idei termés után a búza önmagában nem okozhat áremelkedést a pékáruknál.

 

A megáldott és felszeletelt Szent István napi kenyér ízére sokan kíváncsiak voltak. A Magyar Pékszövetség receptje alapján készült, hagyományos és burgonyás kovászból készült kenyér egyes boltokban is kapható. Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: „ez egy rendkívül munkaigényes termék, tehát teljesen más kategóriájú, mint egy sima fehér kenyér”.

Az idei 40 millió tonnás termés 70 százaléka étkezési búza. Kardeván Endre helyettes államtitkár kijelentette: a gabonaárak és a termés miatt nem fog emelkedni a kenyér ára. Hozzátette: azt nehéz megjósolni, hogy az olaj vagy üzemanyagok vagy egyéb dolgok miatt esetleg lesz-e áremelés.

Bár a kormány több rendelettel is segítette a hazai kistermelők piacra jutását, a Magyar Ízek Sétányának kiállítói az alacsony felvásárlási árakra panaszkodtak. A kormány két újabb jogszabályt készít elő. Ősszel léphet hatályba a Magyar Termék Rendelet, amely szerint egy árut csak akkor lehet magyarként értékesíteni, ha minden alapanyagát Magyarországon állították elő. A hungaricum-törvény pedig a prémium kategóriás élelmiszerek forgalmazását szabályozza majd. (pr)

hírTV

Címkék: kenyér

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 24. 12:15, vasárnap | Belföld

Drogdílerekre csaptak le a rendőrök

Egy időben, öt helyszínen ütöttek rajta két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfin, valamint három, az ügyfélkörükbe tartozó fogyasztón a Pest megyei rendőrök

2021. Október 24. 10:12, vasárnap | Belföld

Virológus: csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora

Csökken a koronavírus-betegek átlagéletkora, a jelenség mögött az állhat, hogy a fiatalabbak közül kevesebben vették fel az oltást - mondta Rusvai Miklós virológus az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.

2021. Október 24. 06:00, vasárnap | Belföld

Megölt egy idős asszonyt két nő Komlón

Megölt két nő egy 86 éves asszonyt, akit közösen ápoltak Komlón - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

2021. Október 24. 05:00, vasárnap | Belföld

Életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr szolgálat közben

Szolgálat közben balesetet szenvedett és életveszélyesen megsérült egy motoros rendőr Budapesten - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel.