Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Július 22. 10:32, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

A Bűnelkövetés megelőzhető

A Bűnelkövetés megelőzhető

Harmadik helyen végzett a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekjóléti Szolgált tanulmány és megvalósíthatósági terve.

Harmadik helyen végzett a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekjóléti Szolgált tanulmány és megvalósíthatósági terve a Bács-Kiskun Megyei Államigazgatási Kollégium Bűnmegelőzési Munkacsoportja által kiírt „Bűnelkövetés megelőzhető” című pályázatán. Az oklevelet és a vele járó 40 ezer forintot július 21-én vette át Kovács Ernő kormánymegbízottól Vaszkóné Tarjányi Edit intézményvezető-helyettes, Kapus Krisztián polgármester és dr. Lajkó Norbert aljegyző Kecskeméten.

A szolgálat által benyújtott „Unatkozom: mit csináljak?” alcímű munkából kitűnik, hogy a gyermekvédelmi feladatellátásának szerves részét képezi a bűnmegelőzésben folytatott tevékenység. Jó kapcsolatot ápolnak a település rendvédelmi feladatokat ellátó szervezeteivel, valamint a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központtal. A szolgálat évről évre igyekszik színes és tartalmas szabadidős programokat, egynapos kézműves foglalkozásokat, kirándulásokat, táborokat szervezni ellátottjaik részétre, amely bűnmegelőzési elemeket is tartalmaz. A nyertes tanulmányt (megvalósítási tervként) a szolgálat hagyományos nyári táborában mutatják be. Az elnyert támogatásból egynapos kirándulást szerveznek a szegedi Csúszik kalandparkba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.