Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 30. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A beültetés után újra kórházba kerülnek

A beültetés után újra kórházba kerülnek

A sztentbeültetésen átesett kardiológiai páciensek 10 százaléka egy hónapon belül újra kórházba kerül valamilyen szövődmény miatt – állapították meg követéses vizsgálatukban amerikai kutatók.

Ezek a betegek nagyobb valószínűséggel haltak meg a beavatkozást követő egy éven belül, mint azok, akiket nem kellett 30 napon belül újra kórházi kezelésben részesíteni.

A kórházi újrafelvételi arány mérőszáma lehet annak, hogy az adott intézmény milyen színvonalon látja el feladatát, ezért ezek az adatok már nyilvánosan is hozzáférhetők az Egyesült Államokban. A mostani tanulmány azonban azt mutatja, hogy jobb ellátás mellett is vannak olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak az újabb kórházi kezelés szükségességéhez.

A Duke Egyetem durhami (Észak-Karolina) orvosi karának munkatársai Adrian Hernandez vezetésével mintegy 13 ezer páciens sorsát követték nyomon, akik sztentbeültetésen estek át a vizsgált 10 éves periódusban egy rochesteri (Minnesota) kórházban.

A beavatkozást követő egy hónapon belül a páciensek közel 10 százalékát kellett újra felvenni a kórházba szívproblémájukkal kapcsolatos vagy más szövődmények miatt. 30-90 százalékkal nagyobb valószínűséggel kerültek vissza a kórházba a nők, valamint a vese- és tüdőbetegek. A tanulmányt az Archives of Internal Medicine című orvosi folyóiratban tették közzé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során