Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 10. 15:06, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre

A belföldi turizmus állhat hamarabb helyre a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldása után - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 csatorna péntek délelőtti műsorában.

A szakértő szerint a külföldi és belföldi utazásokat egyaránt nézve legalább egy évnek el kell telnie ahhoz, hogy viszonylag helyreálljon a turizmus, akkor is, ha ha nem lesz második hulláma a járványnak, és őszre már normalizálódik a közegészségügyi helyzet.

A belföldi turizmusnak kedvezőbbek a kilátásai, hiszen Kínában is azt látni, hogy a bezártság után az emberek szinte ellepik az idegenforgalmi nevezetességeket, a múzeumokat, a vendéglátóhelyeket - emelte ki Kiss Róbert Richárd. Hozzátette: az embereknek kevesebb lesz ugyan a pénzük, de a korábban külföldi nyaralást tervezők közül sokan inkább belföldi úticélokat választanak majd.

A szakújságíró üdvözölte a turizmust segítő kormányzati intézkedéseket. Kiemelte a cafeteria-elemek kétharmadát adó Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) terheinek csökkentését: a 17,5 százalékos szociális hozzájárulási adó mértéke 4 százalékra csökken, a feltölthető összeg pedig a versenyszférában 450 ezerről 800 ezer, a közszférában 200 ezerről 400 ezer forintra emelkedik. Kiss Róbert Richárd emellett fontosnak nevezte a mentesítést az idegenforgalmi adó alól, valamint a korábbi intézkedések közül a katásoknak járó kedvezményeket, amelyeket például az idegenvezetők is igénybe vehetnek. Arról is beszélt: ha a járvány miatti holtszezonban folytatódnak a fejlesztések, hamarabb indulhat majd be a szezon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.