Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2013. Május 09. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

A béke ünnepe a Városházán

A béke ünnepe a Városházán

Közös békenapi rendezvényét tartotta, a II. világháború európai befejezésére emlékezve a Magyar Békeszövetség, a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és Kiskunfélegyháza Önkormányzata

Közös békenapi rendezvényét tartotta május 9-én a Városháza dísztermében, Európa napján, a II. világháború európai befejezésére emlékezve a Magyar Békeszövetség, a Kiskunfélegyházi Békeklub, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és Kiskunfélegyháza Önkormányzata. A rendezvény mottója: Történelmi leckék időseknek és fiatalabbaknak.

A Kiskunfélegyházi Békeklub énekkarának előadását követően Kapus Krisztián, városunk polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Méltatta a Békanap jelentőségét, majd Dino Buzzati: Hajtóvadászat öregekre című utópisztikus novellájával idézte fel, hogy hová vezet az emberi gonoszság.

Prof. Köteles György, a Magyar Békeszövetség elnöke három május 9-ére – a II. világháború szörnyűségeinek európai lezárására, 1950. május 9-ére, amikor Shuman, francia külügyminiszter előterjesztette azokat a gondolatokat, amelyek megteremtették az Európai Unió alapjait, valamint 2004-re, amikor Magyarország többségi népakarattal csatlakozott az EU-hoz – emlékezett.
Czuczor Sándor, ny. gimnáziumi igazgató, az Európa Ház elnökhelyettesének előadásában a háborúk és a békeidőszakok történetéről hallhattak a résztvevők „Tudunk-e tanulni a történelemből? – gondolatok egy évforduló kapcsán” címmel.
Horváth Péter diákpolgármester megköszönte az időseknek azt, hogy békében, biztonságban élhetnek a mai fiatalok.

Kállainé Vereb Mária a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a tudás közösségformáló hatásáról tartott előadást. Ismertette a résztvevőkkel városunk civil szervezeteit, fontosabb rendezvényeit.
Laczkóné Dr. Szabó Klára, a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke zárszavában az előadások mondanivalóját összefoglalta.
A rendezvény zárásaként a résztvevők „békefát” ültettek a Petőfi téren.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 16:05, hétfő | Helyi

Várja a gyerekeket a Mikulás a Béke téren

2021. december 6-án, hétfőn 17 órakor ellátogat a MIKULÁS a Kiskunfélegyházán a város karácsonyfájához a Petőfi térre.

2021. December 06. 12:18, hétfő | Helyi

Elhunyt Kóbor János, az Omega frontembere

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja – tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 05. 15:00, vasárnap | Helyi

A kettős kereszt a szeretet erejét is jelképezi

Mint minden évben, idén is felállította a kettős keresztet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Kiskunfélegyházi Szervezete a főtéren.