Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 28. 19:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A barátságtalan idő ellenére is sokan ellátogattak a virágünnepre

A barátságtalan idő ellenére is sokan ellátogattak a virágünnepre

Idén a Zöldváros program keretében zajló munkálatok miatt rendhagyó helyszínen, a Korona és a Kazinczy utcában állították fel a rendezvénysátrakat április 27-én.

- Régi hagyomány már városunkban, hogy tavasszal megrendezzük a virágünnepet. Szerettük volna, ha idén sem marad el ez a népszerű program. Azonban a Petőfi és Béke téren folyamatosan zajló munkálatok miatt itt a Kazinczy és a Korona utcában rendeztük el úgy a sátrakat, hogy jól érezzék magukat az árusok is és kényelmesen tudjanak nézelődni és vásárolni a virágok szerelmesei – mondta köszöntő beszédében Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónője, majd felkérte Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszonyt a rendezvény ünnepélyes megnyitására.

- Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! – szögezte le beszédében Csányiné Pap Andrea, majd így folytatta:
- Ezzel a mondással teljesen azonosulni tudok. A virágok rengeteg törődést és odafigyelést igényelnek. Bizony sok embert megnyugtat, ha a virágait ápolgathatja, legyenek azok a lakásában, illetve a szerencsésebbeknek a kertjükben. Van, aki még beszél is hozzájuk, sőt bizonyos kísérletek még azzal is foglalkoznak, hogy zene hatására gyorsabban nőnek-e a növények. Persze nem mindenkinek áldás a kert, hiszen rengeteg munka is van vele. Ha valakinek nincs rá ideje, akkor bizony nyűgnek éli meg. Erre csak az az egyetlen megoldás, ha kertészt fogad, aki rendben tartja és öntözi növényeit. Én személy szerint nagyon szeretek kertészkedni, mert nagyon megnyugtat. Minden tavasszal alig várom, hogy levélbe és virágba boruljanak a fák és bokrok, hogy kibújjanak a tavasz hagymás hírnökei és az évelő virágok. De az is boldoggá tesz, ha már ültethetem a csak egy nyáron gyönyörködtető virágokat.

Csányiné Pap Andrea megnyitó beszédét követően a Silver Step Táncstúdió, a Barátság Énekkar, és a Félegyházi Népdalkör szórakoztatta a virágvásárra érkezőket, akik 13 óráig nézelődhettek, vásárolhattak a zöld- avagy virágzó, évelő és egynyári növények sokadalmából. A növények mellett kerámiák, könyvek, mézféleségek és sok-sok más érdekesség, hasznos holmi között válogathattak a programra ellátogatók.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.