Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 07. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

A ballagás ünnepnapja mindig felhők közül ragyog fel

A ballagás ünnepnapja mindig felhők közül ragyog fel

Az ünnepbe ugyanis ilyenkor mindig egy kis szomorúság keveredik – mondta Tasi Judit a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának igazgatónője a május 4-én tartott ballagási ünnepségen.

- Feldíszítettük az iskolát, útravalónak szánt mottókat írtunk a táblára, virágot, tarisznyát készítettünk, de mégsem ragyog minden úgy, ahogy az ünnepen illik. A búcsúzás pillanata mindannyiunkban vegyes érzelmeket kelt. Higgyétek el, ezeket az éveket nem lehet kitörölni. Mindenkiben nyomot hagynak! Így bennünk, tanárokban is. Az itt eltöltött évek összekötnek bennünket.

A közgés búcsúztató diákok az ajándékok mellé valóban feledhetetlen pillanatokkal ajándékozták meg végzős diáktársaikat. A műsor, melyet összeállítottak igazi útravalóul szolgált az életük egyik nagy megmérettetése előtt álló érettségizőknek.

Az előadáson készült videofelvétel megtekinthető ITT.

S mi sem szolgált volna méltóbb színhelynek a Közgés emlékérmek kiosztására, mint a ballagási ünnep.

Idén az alább felsorolt diákok kapták meg az iskola vezetőségének elismerésének jelképét, a Közgés emlékérmet:

  • Gera Kornél - négy éven keresztül töretlen lendülettel pallérozta elméjét, gyarapította tudását; ez meg is hozta a gyümölcsét, hiszen minden tanévben kitűnő eredményt ért el. Kornélra minden téren lehetett számítani, akár a sportversenyeken, akár a vetélkedőkön, akár a közösségi rendezvényeken Nagyon fontos volt számára, hogy személyes sikerein túl, szűkebb közössége - a 12/A osztály – tagjai is eredményeket érjenek el.
  • Kalmár Gréta 12/B osztály tagja 9. osztálytól kezdve következetes elszántsággal, jövőbeli terveit szem előtt tartva céltudatosan végezte minden feladatát; rendíthetetlen szorgalom jellemezte. Akkor sem inogott meg, amikor az élet súlyos megpróbáltatások elé állította. Négyéves kitűnő tanulmányi eredménye, ereje, küzdeni tudása példaértékű volt társai előtt is.
  • Gáspár Imre 12/C osztályos tanuló kitartó szorgalmával, tanulmányi eredményével; nyugodt, megértő, elfogadó, türelmes személyiségével; tisztelettudó magatartásával érdemelte ki a Közgés emlékérmet. Imi közösségi munkája is példaértékű volt a négy év alatt: képviselte osztályát különböző iskolai versenyeken, minden műsorban szerepelt, táncolt, sőt városi rendezvényeken is megmutatta, milyen egy igazi közgés diák.
  • Ebben a tanévben egy olyan tanulót is érdemesnek talált az iskola nevelőtestülete a Közgés emlékéremre, aki 11. osztályban érkezett a Közgébe. Ő Magony László 12/A-s tanuló. Laci kiemelkedő atlétikai teljesítményével, „fürge lábaival”, több városi-megyei versenyen szerzett arany-, ezüst-, bronzéremmel, országos helyezésekkel öregbítette a Közgé hírnevét. Két év alatt osztálya és az iskolai közösség aktív tagjává, igazi közgéssé vált.

A nevelőtestület elismerésben részesítette az alábbi tanulókat:

  • Havasi Mátét, aki a közgés rendezvények, versenyek elmaradhatatlan résztvevője, DÖK-ös programok szervezője, a 9.-es gólyák segítője; az iskolarádió, az iskolai műsorok hangosításának nagymestere volt 4 éven keresztül.
  • Tarjányi Orsolyát, aki középiskolás évek alatt számtalan sportversenyen eredményesen szerepelt. Igazi csapatjátékos, aki céltudatos, fegyelmezett és kitartó munkájának köszönhetően érte el sportsikereit.
  • Vetter Fannit, aki kreativitásával, talpraesettségével, aktivitásával két év alatt osztályának és a Közgének is meghatározó szervezőjévé, tagjává vált.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit