Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Január 21. 10:06, kedd | Helyi sport
Forrás: - Busa Imre -

A bajnoki címre hajt a KHTK

A bajnoki címre hajt a KHTK

A tavaszi szezon célkitűzése a meglévő 6 pontos hátrány ledolgozásával ismét elhódítani a bajnoki címet.

Második helyen zárta a 2013-2014-es bajnoki forduló őszi szezonját a Kiskunfélegyházi HTK megye I. osztályban szereplő csapata. A tavaszi szezon célkitűzése a meglévő 6 pontos hátrány ledolgozásával ismét elhódítani a bajnoki címet. A felkészülési mérkőzések februárban kezdődnek, a hazai pálya kímélése érdekében valamennyi meccset idegenben játssza a félegyházi gárda – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Busa Imre szakosztályvezető.

A 2013/14-es szezon kezdetén a KHTK Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő gárdájának célkitűzése az előző évben szerzett bajnoki cím megvédése volt. Ennek megfelelően 2013 nyarán a korábbi keretet sikerült megerősíteni. Külön öröm, hogy az erősítés fiatalítással is párosult, amit jól mutat, hogy két olyan fiatal játékos is meghatározó szerephez jutott az őszi idényben, akik az elmúlt szezonban még csak az ifjúsági csapatban szerepeltek. A KHTK edzői és játékosai tudták, hogy az előző évnél sokkal nehezebb szezon vár rájuk, ugyanis a megye 1-es bajnokság sok év után 2013. augusztusában újra teljes létszámmal (16 csapat) indult el, valamint a bajnokságban szereplő csapatok erőviszonyai is megváltoztak, feljavultak. Az őszi szezon első fele nem telt zökkenőmentesen, a mérkőzéseket uralták a KHTK focistái, viszont a kapu előtt rossz helyzetkihasználás és a védelem gyakori megingásai többször is pontveszteséghez vezettek. Októberre azonban az edzők megtalálták a megfelelő játékrendszert és a játékosok azon posztjait, ahol a legeredményesebben tudják segíteni a csapat érdekeit, így az utolsó hét fordulóban már a megszerezhető 21 pontból 19-et írtak jóvá a KHTK javára a bajnoki táblázaton, ezzel 2. helyen zárta a szezon első felét a csapat, kissé leszakadva, de még látótávolságon belül a Híd SC gárdája mögött.
A megye 1-es csapatunk a Bács-Kiskun megyei kupában is még versenyben van, jelenleg a legjobb 12 csapat mezőnyét erősíti.
A KHTK nyáron alakított Bács-Kiskun megyei III. osztály Keleti csoportjában szereplő felnőtt csapata az előzetes elvárásoknak megfelelően vezeti a szezon felénél meggyőző előnnyel vezeti a tabellát. A csapat tagjainak zömét a pár évvel ezelőtt még megye 1-ben játszó játékosok adják, akik az elmúlt másfél szezonban már nem férnek oda a jelenlegi, megerősített első osztályú keretbe. Őket az elmúlt években az ifjúsági csapatból kiöregedett fiatalok, valamint néhány idősebb, rutinos játékos egészítik ütőképes csapattá. A tartalék csapat célja a jelenlegi bajnokság megnyerésével elnyerni a Bács-Kiskun megyei II. osztály Északi csoportjában való indulási jogot.
A KHTK tavalyi bajnokságot fölényesen megnyerő U19-es csapatában 2013 nyarán több személyi változás is történt, sok fiatal kiöregedett a korosztályból, viszont sokan is kerültek fel a serdülő korosztályból, így tovább lehetett lépni a pár éve megkezdett úton, vagyis hogy az ifjúsági csapat minden évben előkelő helyezést érjen el a bajnokságban, igazi rangadók sorozatát játszva a rivális egyesületekkel. Ez az elmúlt félévben sem volt másképp, viszont a kiemelkedő eredmény elmaradt, ami elsősorban a sérülések magas arányára vezethető vissza. A nehézségek ellenére az U19-es csapat is még esélyes lehet a bajnoki címért folytatott versenyben.
A KHTK U15-ös csapatából az idei szezonban nagyon sok játékos távozott az ifjúsági keretbe, így az edzőnek újjá kellett építeni a csapatot. Több fiatal játékost is sikerült leigazolni környező településekről, és jó néhány olyan fiatalt is sikerült megnyerni, akik az elmúlt években abbahagyták a focit, de idén újra magukra öltötték az egyesület mezét. Nekik és a korábbról ebben a korosztályban maradó fiatal játékosoknak köszönhetően több meglepetést is okozva az ősz folyamán, az U15-ös gárda az előkelő 4. pozíciót foglalja el a tabellán.
Többi utánpótlás csapatuk (u13, u11, u9, u79) a Bozsik program keretein belül szervezett tornákon vett részt az ősz és tél folyamán, ahol színvonalas mérkőzéseket játszottak a körzet többi csapatával. Ezen központilag szervezett események mellett több meghívásos tornán is részt vettek fiataljaik, ahonnan megfelelő, sikeres eredményekkel tértek haza.
A szakosztályon belüli igazolt játékosok száma folyamatosan növekszik, ami mutatja, hogy megfelelő úton halad az utánpótlás képzés a KHTK-nál. Jelenleg mintegy 110 fő 18 éven alatti fiatal és gyermek rúgja a labdát a Honvéd pályán vagy a város csarnokaiban, heti több edzés alkalmával.

A 2013/14-es szezon tavaszi félévében a megye 1-es csapat célkitűzése a meglévő 6 pontos hátrány ledolgozásával ismét elhódítani a bajnoki címet. A csapat január 20-tól ennek megfelelően készül az idény második felére. Edzőmeccsek tervezett időpontjai (a saját pálya kímélése érdekében az összes felkészülési mérkőzés idegenben lesz):
2014.02.02. 11:00 Csongrád – KHTK I.
2014.02.08. 11:00 KTE U21 – KHTK I. (Széktói stadion műfüves pálya)
2014.02.12. 18:00 Mórahalom – KHTK I.
2014.02.15. 11:00 Tisza Volán – KHTK I.
2014.02.19. 18:00 Hódmezővásárhelyi FC – KHTK I.
2014.02.22. 11:00 Örkény – KHTK I.
A megye 3-as gárda a tavaszi felkészülés során már magasabb osztályban szereplő csapatok ellen készül erőpróbára, így próbálják kihozni a játékosokból a maximumot, hogy a biztos vezetés tudatában ne bízzák el magukat a tavaszi szezon előtt. Ezek a felkészülési meccsek jó felmérők lesznek arra is, hogy megtudjuk: az idei bajnokság esetleges megnyerésével, a magasabb osztályban is képes lesz-e helyt állni a csapat.
Edzőmeccsek (még bővülhet):
2014.02.08. 14:00 Kunszállás – KHTK II. (Kecskemét Műkertváros műfüves pálya)
2014.02.15. 16:00 Orgovány – KHTK II. (Kecskemét Műkertváros műfüves pálya)
2014.02.22. 14:00 Városföld – KHTK II. (Városföld 2-es pálya)

Busa Imre elmondta, a KHTK vezetőségének célja, hogy hosszú távon olyan tehetséges focistákat neveljen ki, akik biztosítani tudják az egyesület állandó jó szereplését. Ez a hosszú, fáradtságos munka idénre már beért, hiszen több fiatal játékos is lehetőséget kapott a felnőtt csapatban. A szakosztály célja, hogy ez a tendencia ne változzon, a jelenlegi fiatalok megmaradjanak az első csapatban és az utánuk érkező „osztályokból” is több játékos is megkapja a bizonyítási lehetőséget a legjobbak között! Ehhez elengedhetetlen, hogy sikeresek legyenek a szakosztály korosztályai, ami jelen pillanatban fenntarthatónak látszik! Ez a tény első sorban az edzők és játékosok (legkisebbektől a legidősebbekig) kiemelkedő munkájának köszönhető, de emellett nagyon agy szerepe van a sikerekben a szponzoroknak és pályázatoknak, akik és amelyek segítségével megteremthető a stabil anyagi háttér, valamint a szurkolóknak, akik töretlenül hisznek a félegyházi fociban és hétről hétre több százan kilátogatnak a KHTK mérkőzéseire. A KHTK Labdarúgó Szakosztálya ezúton szeretné megköszönni mindenkinek az elmúlt időszakban nyújtott munkáját, segítségét, támogatását, szurkolását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.