Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Január 22. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: PR cikk

A babaszoba alapszínei, avagy milyen színű legyen a bútor?

A babaszoba alapszínei, avagy milyen színű legyen a bútor?

Egy gyermek születése nem csak egy örömteli és várakozásteljes időszak a család életében, hiszen kellő mennyiségű dilemmát okoz a kezdő szülőknek.

Ezek közül ma a babaszoba uralkodó színének a kiválasztásához nyújtunk segítséget.

Kisfiú vagy kislány?

Szerencsére napjainkban már elég pontosan meg tudják határozni a baba nemét az orvosok az ultrahang segítségével. Ez ad némi támpontot a továbbiak tekintetében, bár mint tudhatjuk, csak akkor lesz biztos minden, ha megszületett a csöppség. Éppen ezért nem feltétlenül érdemes mindenből már a legelején betárazni mindenféle színűt, hiszen azért így is előfordulnak tévedések.

Mennyivel praktikusabb, ha például a babaszoba nem rózsaszínű lesz, mivel az első évben még nem feltétlenül, de utána már zavarhatja Petikét, ha minden arra mutat, hogy a szülei kislányt vártak. Éppen ezért érdemes egy uniszex színt választani a falaknak, csakúgy, mint a bútoroknak. Törekedjünk a világosabb színek használatára, hiszen míg a sötét kombinációk komorak és összenyomják a teret, addig a fehér és a hozzá közelebb álló árnyalatok nagyítják és tágasabbnak mutatják azt, jobban illenek egy babaszobához. Mondjuk egy világos barna, vagy szürke falszín és a fehér bútorok igazán jól mutatnak együtt, hasonlóan a sárga-fehér összeállításhoz. A fehér fal a fehér bútorokkal már túlzottan steril választás, mindenképp törjük meg színekkel, ha
nem akarunk egy kórházi szobára asszociálni, mikor belépünk.

A fehér bútorok előnyei

Egy egységes, fehér bútorcsalád választása, mint amilyen a Romantic babaszoba bútor, igazán költséghatékony ötlet lehet, hiszen így egészen pici kortól használhatjuk, majdhogynem kamaszkorig. Természetesen nem azt mondjuk, hogy az iskolás aludjon a rácsos ágyban, hiszen a gyermek korának megfelelően cseréljük le a darabokat, de ez közel sem olyan megterhelő anyagilag, mint egy teljes generál a gyerekszobában. Hiszen, ha kinövi a babaágyat, akkor azt a darabot lecseréljük egy gyerek-, vagy egy ifjúsági ágyra. Mi történik, ha kicsi a szekrény vagy a komód a sok ruhának? Könnyedén beszerezhetünk helyette egy nagyobbat, de mégsem bolygatjuk meg az egész szobát.
A fehér bútorok könnyebben tisztán tarthatóak, mint más színű társaik, hiszen könnyedén, azonnal észre lehet venni, ha valamilyen apró baleset érte. Tegyük fel egy csokis mancsnyom jobban kiüt belőle, mint egy barnából, így gyorsabban is meg tudunk tőle szabadulni.
Arról nem is beszélve, hogy örök darabok, tehát ha érkezik az ellenkező nemű kistestvér, akkor sem kell mindent újragondolni, elég lehet egy festés, ha mégis egy kék vagy rózsaszín fal mellett döntöttünk. Ez még mindig kevésbé költséges, mintha mindent cserélni kellene.
Már csak egy megbízható webáruházra van szükség a kivitelezéshez? A Kimmel Gyerekbútor maximálisan képes kiszolgálni az igényeket, ezért ott mindenképp érdemes körülnézni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.