Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 05. 20:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

A 90 éves Marika néni életét az unokák teszik teljessé

A 90 éves Marika néni életét az unokák teszik teljessé

Sipka Józsefné Marika néni 90. születésnapját ünnepelte a napokban.

E kivételesen szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és Szabó József, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte a szépkorú asszonyt Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal és egy csokor virággal.

Marika néni 1929. november 23-án született Gátéron paraszti család második gyermekeként. Édesapja Ambrus György földművesként, édesanyja Kovács Mária pedig háztartásbeliként tevékenykedett. Gátérról a család a nagyszülőkhöz költözött Pálmonostorára, ahol Marika néni édesapja épített egy tanyát. Marika néni öccse már itt Pálmonostorán született.

A hat elemi osztályt Marika néni a közelben lévő tanyasi iskolában végezte el. Majd 1946-ban férjhez ment. Mivel nem volt helyben munkalehetőség, ezért férjével Budapestre költöztek 1948-ban. Marika néni a Hajógyárban, férje pedig a Létragyárban dolgozott egészen addig, amíg nem költöztek Kiskunfélegyházára egy bankfalui albérletbe. Mindez 1951-ben történt. A bankfalui házat később meg is vásárolták és felújították. Marika néni itt Kiskunfélegyházán már háztartásbeliként dolgozott, hiszen 1951 nyarán gyarapodott a család egy kisfiúval, aki a József nevet kapta. Férje ekkor az Április 4 Gépipari Műveknél dolgozott. Kisfiuk szépen cseperedett, így Marika néni 1960-ban már munkába állt a Lenin MgTsz kertészetében. Később a TSZ nyitott egy zöldségboltot, ahol Marika néni eladóként dolgozott egészen a nyugdíjba vonulásáig, 1985-ig. Fiuk József egy lány unokával ajándékozta meg Marika néniéket. Férjével 71 évig éltek együtt, aki sajnos két évvel ezelőtt elhunyt.

- Az életemet két kis dédunokám Balázs és Enikő aranyozza be. Nagy boldogsággal tölt el, hogy 14 éves Balázs dédunokám, ha ideje engedi a vízilabda mellett szívesen dolgozgat a férjemtől örökölt kovácsműhelyben – mesélte boldog arccal a szépkorú Marika néni.

Címkék: Sipka Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.