Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2014. December 20. 08:00, szombat | Életmód
Forrás: - szerk. -

A 6 legerősebb C-vitamin-forrás gyerekeknek

A 6 legerősebb C-vitamin-forrás gyerekeknek

Ezekből adj mindennap a kicsinek

Még csak most jön a tél java, készüljetek fel a hidegre!
A 6 legerősebb C-vitamin-forrás gyerekeknek

Álmunkból felkeltve is tudjuk ha immunerősítés, akkor C-vitamin! A hideg téli időben azonban nemcsak úgy ímmel-ámmal kell a beviteléről gondoskodni, hanem valóságos vitaminhadjáratot érdemes folytatni a bacilusok ellen.
Ebben a legjobb segítség lehet, ha beszerzed a C-vitamint legnagyobb mennyiségben tartalmazó ételeket. Add a gyereknek, és fogyasszátok őket ti is gyakran, mert ezekkel felvértezitek magatokat a megfázás és az influenza ellen.

Fekete retek
Készítsd el reszelve, akár reszelt almával keverve ezt a szuper vitaminforrást! Szendvics mellé vagy salátába is kiváló. C-vitamin-tartalma kiugróan magas, 100 grammban 25 milligramm van, emellett foszfor-, vas- és kalciumtartalma is magas. Baktériumölő, légúttisztító hatású.

Homoktövis
A homoktövis kész csodanövény, remek fegyver a megfázással szemben: 100 grammban 700-900 milligramm C-vitamin van. Frissen, aszalva vagy szörp formájában is fogyasztható. C-vitamin-tartalma mellett B-vitaminban is bővelkedik.

Csipkebogyó
A csipkebogyó nagyanyáink által is ismert megfázás elleni növény volt, belőle finom tea készíthető, ám fontos, hogy nem forralva, mert akkor elveszti értékes C-vitamin-tartalmát. 100 grammjában akár 1700 milligramm C-vitamin is lehet. Mivel szép pirosas-narancssárgás a színe, a gyerek is szívesen megissza.

Savanyú káposzta
A savanyú káposzta az egyik legnagyobb téli kedvenc, ám nem csak azért érdemes enni és a gyereknek is adni, mert finom. A benne lévő rostok és jótékony baktériumok jó hatással vannak az emésztőrendszerre, ráadásul C-vitaminban is bővelkedik, 100 grammban 20 milligramm található. Jó fegyver a megfázás ellen.

Kivi
A kivi aduász lehet a kezedben, ha a gyerekbe C-vitamint szeretnél diktálni. Finom és szép színű, szívesen eszik vagy isszák turmixban. Egy közepes méretű kivi 70 milligramm C-vitamint tartalmaz.

Citrom
Végül pedig a citrom: rossz döntés, ha a zöldségespult előtt csak elsétálsz, és citromlevet veszel valódi citrom helyett. Kerüljön a teába citrom - ha előbbi már nem forró - és méz. Ezzel a kettővel kúrálható és távol is tartható a megfázás. Egy közepes citromban 40-50 milligramm C-vitamin található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 16:24, csütörtök | Életmód

Napos, nyárias idő várható a hétvégén

Jellemzően napos, nyugodt, nyárias idő várható a hétvégén, bár a szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül alakul, de vasárnap akár 31 fok is lehet

2024. Április 11. 09:14, csütörtök | Életmód

Ma van a magyar költészet napja

2024. Április 10. 14:23, szerda | Életmód

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.

2024. Április 10. 11:00, szerda | Életmód

Az űrből is látványos volt a napfogyatkozás