Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2023. Május 24. 09:27, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A 21. Balatoni Hal- és Borünnep, valamint gyermeknapi programok várják a látogatókat Balatonfüreden

A 21. Balatoni Hal- és Borünnep, valamint gyermeknapi programok várják a látogatókat Balatonfüreden

A pünkösdi hétvégén rendezik meg a 21. balatoni bor- és halünnepet Balatonfüreden, a rendezvényt gyermeknapi programok is színesítik.

A jövő hét végén kezdődő négynapos fesztiválon a balatoni borászatok kínálata mellett kézműves sajtokat és halételeket lehet majd kóstolni, fellép mások mellett Szalóki Ági és a Góbé zenekar, valamint Petőfi Sándor születésének évfordulójáról is megemlékeznek. A programsorozatot Figula Mihály, a tavalyi Év Bortermelője-díj nyertese nyitja meg jövő pénteken, a rendezvényen kilenc borászat kínálja majd italait. A nyitónapon fellép Balatonfüred Város Fúvószenekara, a Góbé zenekar mellett a Hajdu Klára & Szakonyi Milán Duó valamint közreműködik az Antal Gábor Trió.

Szombaton Szalóki Ági gyerekkoncertjén kívül alkotóműhely-foglalkozáson vehetnek részt a legfiatalabbak, ahol egyebek mellett papírsárkányt készíthetnek. Lesz pékmesterség bemutató és foglalkozás, meghallgathatják az érdeklődők a Mesemanók együttes gyerekműsorát.

Vasárnap a városi Gyermeknapon a Liliput kisvonat ingyen szállítja a gyerekeket és az őket kísérő felnőtteket, lesz gyerek horgászverseny, a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja keretében pedig természettudományos kísérleteket lehet majd figyelemmel kísérni.

A nagyszínpadon a Mesekocsi Színház társulatának gyermekelőadása látható majd, lehet bohócdoktorokkal találkozni, lesz rendőrségi bemutató, az estét a Füred Dixieland Band koncertje zárja.

Hétfőn kutyakiállítás látható a Magyar Komondor és Kuvasz Egylet szervezésében. A nagyszínpadon a Bergengóc Zenegóc gyermekműsora szórakoztatja a kicsiket.

A rendezvényen bemutatkoznak a nemzeti parkok is, a látogatók átfogó képet kaphatnak Magyarország természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára emlékezve szombat este a nagyszínpadon a Ghymes zenekar alapítója, Szarka Gyula Petőfi dicsérete című koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Vasárnap ugyanott Petőfi Sándor megzenésített vereseit hallhatja a közönség Felül a gálya címmel, a Holdongolf Project zenés standup előadását Kathy Zsolt színművész Petruska András gitárművész és Maszkura Bíró Szabolcs harmonikaművész tolmácsolásában láthatják az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról