Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 01. 07:43, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

95. születésnapját ünnepelte Kanyó Sándor

95. születésnapját ünnepelte Kanyó Sándor

E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester kereste Őt fel otthonában.

Sanyi bácsi örömmel fogadta a köszöntést és az ajándékba kapott virágcsokrot, valamint az emléklapot, melyet miniszterelnökünk Orbán Viktor írt alá.

Sanyi bácsi szorgalmas, földművelő szülők hat gyermeke közül másodikként született Kiskunfélegyházán 1925. augusztus 29-én. Mint az akkoriban szokás volt, édesanyja háztartásbeliként dolgozott és szeretettel nevelte az egymás után született gyermekeket. Édesapja földműveléssel foglalkozott és kemény munkájának köszönhetően teremtette meg a család mindennapi betevőjét. Sanyi bácsi az elemi iskola elvégzése után kitanulta a cipész szakmát, és ebben is dolgozott jó ideig. Később többféle kategóriában jogosítványt szerzett és gépkocsivezetőnek állt. Mintegy 70 évig balesetmentesen vezetett.
1950-ben nősült meg, a házasságukból két gyermekük született, akiknek igyekeztek jó alapot teremteni az élethez, ezért fiukat kül- és belkereskedelmi egyetemi szakra, míg leányukat jogi egyetemre íratták be.

Sanyi bácsi a hosszú élet titkát az értelmes és a szorgalmas munkában látja, melyet így fogalmazott meg: „A munka éltet!” Ez a szellemiség a mai napig meglátszik környezetében, a gondosan rendben tartott kerten, melyben számos virág ontja illatát.

Mi mást is kívánhatnánk Sanyi bácsinak, mint hogy a Jó Isten tartsa meg Őt sokáig erőben-egészségben szerettei körében.

Címkék: Kanyó Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.