Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 15. 15:11, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

95 éves lett a dalos ajkú Rozika néni

95 éves lett a dalos ajkú Rozika néni

Almási Imréné, Csányi Rozália 1920. július 15-én született Kiskunfélegyházán. Balla László alpolgármester egy nagy csokor virággal és miniszterelnökünk által aláírt emléklappal gratulált születésnapján.

Almási Imréné, Csányi Rozália 1920. július 15-én született Kiskunfélegyházán. Balla László alpolgármester városunk vezetése nevében egy nagy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt emléklappal gratulált a szépkorú néni születésnapján.

Rozika néni szülei mezőgazdasággal foglalkoztak ezen belül búzatermeléssel. Nyolcan voltak testvérek és mindannyian szorgalmasan részt vettek az otthoni munkában. Az aratási munkákról különösen sok emléke volt Rozika néninek, mikor a testvéreivel együtt dolgoztak a földeken.

Miután 29 évesen férjhez ment, háztartásbeliként dolgozott. Férje Máv alkalmazottként dolgozott. Házasságukból kettő gyermek született. Rozika néni a háztartás vezetése mellett a konyhapénzt kézimunkával egészítette ki. Nagyon szépen tudott horgolni, gobelint készíteni, hímezni. A kézimunkázás mellett másik nagy szenvedélye az éneklés volt életében. Csodálatos hanggal áldotta meg a Jóisten, amit a Sarlós Boldogasszony templomban kamatoztatott. A kórusban eltöltött idő tette igazán boldoggá és teljessé az életét.

Miután a gyerekek kirepültek a családi fészekből, Rozika néni elhelyezkedett egy ruházati boltban (BIK) és innen ment nyugdíjba. Ezt követően unokáira vigyázott. 3 unokája és 3 dédunokája született, akik nagyon szeretik Rozika nénit. Lánya elmesélte, hogy a családdal már megtartották a születésnapi mulatságot, ahol Rozika néni még dalra is fakadt a kedvenc nótája hallatán.

A család szeretete, az unokák körülrajongása és a munka teszi ragyogóvá arcát a szépkorú asszonynak, aki látogatásunkkor mindvégig mosolyogva kínálta a süteményt és az italokat felköszöntőinek.

Isten éltesse még nagyon sokáig egészségben szerető családja körében Rozika nénit!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.