Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Szeptember 07. 05:26, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

90. születésnapját ünnepelte Pista bácsi

90. születésnapját ünnepelte Pista bácsi

A napokban töltötte be 90. életévét Bajzák István. Feleségével, Rózsika nénivel jövőre ünneplik a 65. házassági évfordulójukat.

E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Ván Jenő kereste fel a dolgos idős házaspárt otthonában, hogy egy csokor virággal gratuláljanak.

- Jövőre én is 90 éves leszek, de annál nagyobb ünnep, hogy a 65. házassági évfordulónkat fogjuk akkor ünnepelni a születésnapommal együtt – dicsekedett el az ünnepelt felesége Rózsika néni.

Pista bácsi paraszti családba született 1929-ben. Egyedüli gyermek lévén szülei csak rá számíthattak. Mint ahogy akkoriban szokás volt, már egész kicsi korától segített édesapjának a földeken. Pista bácsi olyannyira belejött a munkába, hogy később aratóversenyekre is járt.

A szépkorú ünnepelt kedélyesen mesélt a régi időkről vendégeinek. Balla László alpolgármester nagyapjához pedig személyes élményei is fűződtek. Nevetve mesélte, hogy az ő kerékpárján tanult meg biciklizni is. De számos egyéb közös emléket elevenített fel az alpolgármester számára.

Pista bácsi katonaéveit Zala megyében a határon műszaki alakulatnál töltötte. Ő úgy mondta, hogy Rákosi katonája volt.
- Abban az időben minden ember gyanús volt. Minden rajban és szakaszban volt egy besúgó. Egy este jelentkeznem kellett a zászlóalj irodán. Nem tudtam miért. Egy elhárító tiszt Nagykanizsára kísért vonattal, ahol vallatásnak vetettek alá. De hiába fenyegettek, nem mondtam semmit. Végül elengedtek. Visszatérésem után azonban mindenki óvatosan közelített felém, mert úgy gondolták, hogy beépített ember lettem – mesélte nevetve Pista bácsi, aki a leszerelés után vette feleségül Rózsika nénit. Házasságukból 1 fiú és egy leány gyermek született, akiknek most 5 unokát és 2 dédunokát köszönhetnek.

Pista bácsiék a mai napig ellátják a ház körüli teendőket. A családtagok sokszor meglátogatják őket, de a mindennapos feladatokat - főzés, mosás, mosogatás, takarítás, udvar / kert rendben tartása – még magukénak tartják és noha lassabban, de megcsinálgatják.

Mit is kívánhatnánk mindkettőjüknek mint azt, hogy tartsa meg őket a Jóisten egészségben, jókedvben még nagyon sokáig.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 10:13, péntek | Helyi

Megújul a petőfiszállási Polgármesteri Hivatal

Petőfiszállás Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a 2020. augusztus 14-én megrendezésre kerülő felújított Polgármesteri Hivatal átadási ünnepségére!

2020. Augusztus 13. 14:08, csütörtök | Helyi

Egy is SOK(K)!

Az elmúlt napokban több halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében. A hasonló tragédiák elkerülési lehetőségeire hívja fel a rendőrség a lakosság figyelmét.

2020. Augusztus 13. 09:32, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Augusztus 13. 09:16, csütörtök | Helyi

Új fegyver jöhet a gyorshajtók ellen

Magyarországon is megérett a helyzet arra, hogy a pontszerű sebességmérést felváltsa az átlagsebesség-mérése.