Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 07. 05:26, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

90. születésnapját ünnepelte Pista bácsi

90. születésnapját ünnepelte Pista bácsi

A napokban töltötte be 90. életévét Bajzák István. Feleségével, Rózsika nénivel jövőre ünneplik a 65. házassági évfordulójukat.

E szép ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Ván Jenő kereste fel a dolgos idős házaspárt otthonában, hogy egy csokor virággal gratuláljanak.

- Jövőre én is 90 éves leszek, de annál nagyobb ünnep, hogy a 65. házassági évfordulónkat fogjuk akkor ünnepelni a születésnapommal együtt – dicsekedett el az ünnepelt felesége Rózsika néni.

Pista bácsi paraszti családba született 1929-ben. Egyedüli gyermek lévén szülei csak rá számíthattak. Mint ahogy akkoriban szokás volt, már egész kicsi korától segített édesapjának a földeken. Pista bácsi olyannyira belejött a munkába, hogy később aratóversenyekre is járt.

A szépkorú ünnepelt kedélyesen mesélt a régi időkről vendégeinek. Balla László alpolgármester nagyapjához pedig személyes élményei is fűződtek. Nevetve mesélte, hogy az ő kerékpárján tanult meg biciklizni is. De számos egyéb közös emléket elevenített fel az alpolgármester számára.

Pista bácsi katonaéveit Zala megyében a határon műszaki alakulatnál töltötte. Ő úgy mondta, hogy Rákosi katonája volt.
- Abban az időben minden ember gyanús volt. Minden rajban és szakaszban volt egy besúgó. Egy este jelentkeznem kellett a zászlóalj irodán. Nem tudtam miért. Egy elhárító tiszt Nagykanizsára kísért vonattal, ahol vallatásnak vetettek alá. De hiába fenyegettek, nem mondtam semmit. Végül elengedtek. Visszatérésem után azonban mindenki óvatosan közelített felém, mert úgy gondolták, hogy beépített ember lettem – mesélte nevetve Pista bácsi, aki a leszerelés után vette feleségül Rózsika nénit. Házasságukból 1 fiú és egy leány gyermek született, akiknek most 5 unokát és 2 dédunokát köszönhetnek.

Pista bácsiék a mai napig ellátják a ház körüli teendőket. A családtagok sokszor meglátogatják őket, de a mindennapos feladatokat - főzés, mosás, mosogatás, takarítás, udvar / kert rendben tartása – még magukénak tartják és noha lassabban, de megcsinálgatják.

Mit is kívánhatnánk mindkettőjüknek mint azt, hogy tartsa meg őket a Jóisten egészségben, jókedvben még nagyon sokáig.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.