Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Augusztus 11. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

90. születésnapját ünnepelte Koncz József

90. születésnapját ünnepelte Koncz József

Józsi bácsit e szép nap alkalmából otthonában köszöntötte fel városvezetésünk nevében Rosta Ferenc alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre.

A kedves vendégeket Józsi bácsi lányával, Marikával és annak párjával fogadta szeretetteljesen. A finom születésnapi torta és a hűvös szomjoltó mellett Józsi bácsi kedélyesen mesélt a régi időkről.

Józsi bácsi 1929. augusztus 10.-én született, kétgyermekes jómódú családba. Feleségével 1955-ben kötöttek házasságot. 60 évig éltek együtt szeretetben és békességben. Sajnos felesége súlyos betegségben három éve elhunyt.
Házasságukból kettő gyermekük született leányuk Marika és fiuk József. Józsi bácsi három unokával is büszkélkedhet: Lalival, Jocival és Dancival.
Józsi bácsit sok rossz érte az életben. Elég csak említeni a II. Világháborút, vagy az 56-os Forradalmat. De a legfájóbb sebeket talán az okozta, hogy a szüleit kulák származásuk miatti meghurcolták.

Józsi bácsinak bányában is kellett dolgoznia, ahol munkaszolgálatot teljesített. Kemény idők voltak ezek az életében. Későbbi megbetegedése is ennek tudható be, mely miatt 3 hónapig tolókocsiba kényszerült. De Józsi bácsi óriási életerejének köszönhetően ebből a reménytelennek hitt helyzetből is felgyógyult.

A sorsfordulatot 1989-ben a rendszerváltozás hozta meg számára. 1994-ben visszakapták földjeiket, és felülhetett élete traktorjára. Elkezdett gazdálkodni, és ezt egészen addig folytatta, ameddig ereje-egészsége engedte. A gazdálkodás mellett később már terménykereskedelemmel is foglalkozott, mint kisiparos.

A munka mellett Józsi bácsit a politika is érdekelte. Belépett a Kisgazda Pártba és nyolc évig városi önkormányzati képviselő tag volt. Szabad idejében pedig az 1995-ben megalakult Polgárőrség Egyesületalapító tagjaként tevékenykedett. Bár ma már tiszteletbeli tag, mégis mindig szeretettel hívják rendezvényeire.

Napjainkban a leánya mellett lévő szomszédos lakásban éli a hétköznapokat, amelyet még feleségével vásároltak 10 éve. Nehéz volt elszakadni a közös otthontól, de felesége halála után nagyon összetört lelkileg. A legjobb megoldásnak az tűnt, ha odaköltözik közel a lányához, aki nagyon sokat segített abban, hogy Józsi bácsi ismét mosolyogni tudjon és élje tovább tevékeny mindennapjait.

Józsi bácsi arcát nézve fel sem vetődhet bennünk a kérdés, hogy mi a titka a hosszú életnek. A jókedv, a derű, mely egész lényéből sugárzik, átsegíti a bajokon és nehézségeken, a szeretetteljes mosoly pedig, ami mindig ott húzódik szája szegletében, még a ráncokat is képes elsimítani homlokáról.

Kívánjunk hát Neki még nagyon sok egészségben és boldogságban eltöltött évet szerettei körében!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.