Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2017. Szeptember 10. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

90. születésnapján népes család vette körbe Marika nénit

90. születésnapján népes család vette körbe Marika nénit

Ünnepi ebédet szervezett a család és virágokkal borították el Czakó Józsefné Marika nénit 90. születésnapján 2017. szeptember 9-én.

Városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester köszöntötte a szépkorút virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt oklevéllel.

Czakó Józsefné szül.: Kovács Mária polgári családba született 1927. szeptember 4-én második gyermekként. Hatan voltak testvérek. Nyolc általános iskolát és egy elemi iskolát végzett. Szülei földműveléssel és állattartással foglalkoztak, így Marika néni beleszületett a gazdálkodásba. Keményen kivette a részét a munkából, aminek nagy hasznát vette azután is, hogy 1954-ben férjhez ment. Petőfiszállás, Tanya 637. sz. alatt lakott, ahol földműveléssel és állattartással foglalkozott, miközben nevelte két leány és 1 fiú gyermeküket. Mindhárman szakmát tanultak és az érettségi megszerzéséig munka mellett tanultak. Miután a gyerekek kirepültek a családi fészekből és férjhez mentek, a fiú pedig megnősült, Marika néninek született 7 unokája: 2 leány és 5 fiú. Sajnos fiát 1994-ben elveszítette, a férje pedig ebbe betegedett bele. 1996-ban szívinfarktust kapott, így az állattartást és a földművelést fel kellett számolniuk. Kiskunfélegyházán, a Dózsa György utcában vettek egy kis házrészt, ahová Petőfiszállásról elköltöztek. Marika néni 2009. tavaszáig ápolta férjet, aki ekkor - 54 és fél év házasság után - hunyt el.

Míg Marika néni férjét gondozta, addig az unokák férjhez mentek, megnősültek és született 8 dédunokája: 5 leány és 3 fiú. November közepére várja a kilencedik dédunoka megérkezését, akit még nagyon szeretne magához szorítani.

Marika néni férje halála után egyedül élt otthonában. Beiratkozott a Nyugdíjas Klubba, ahová rendszeresen eljárt. Nagyon szerette a klubtagokat és az ott szervezett programokat. Katolikus vallású lévén, rendszeresen járt templomba is egészen addig, amíg 2016. októberében balesetet nem szenvedett. Azóta két leánya felváltva gondozza és ápolja Marika nénit a legnagyobb tudásuk és szeretetük szerint.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi

Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok

Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.