Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 23. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

90 milliárdos hitelkeret a magyar vállalkozásoknak

90 milliárdos hitelkeret a magyar vállalkozásoknak

Mintegy 90 milliárd forint hitelkerethez juthatnak magyar vállalkozások az Eximbank és a Világbank csoporthoz tartozó garanciaszervezet, a MIGA együttműködésének köszönhetően

közölte az Eximbank Zrt.

Kiemelték: az Eximbank a finanszírozó pénzintézetekkel, az ING Bankkal (ING-DIBA AG) és a KBC Bankkal (KBC Bank N.V.) már korábban aláírta a hitelkeret megállapodást. A hitelkerethez kapcsolódó garanciaszerződést a Világbank csoporthoz tartozó Multilateral Investment Guarantee Agency (MIGA) garanciaszervezet és az Eximbank képviselői a hétvégén írták alá az Egyesült Államokban.

A hitelkeret összege 300 millió euró, a MIGA a kamat és tőkefizetések 95 százalékát garantálja.

Az Eximbank folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket a nemzetközi pénzügyi intézményekkel. A MIGA elemezte az Eximbank magyar gazdaságban betöltött szerepét, ennek eredményeképpen nyújtott garanciát az Eximbank hitelfelvételéhez, amely mögött visszavonhatatlan és feltétel nélküli állami készfizető kezesség áll. Az együttműködés célja a magyar exporthitelezés további erősítése, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) körében – olvasható a közleményben.

Az Eximbank a hitelből elsősorban az exportképes vállalkozásoknak biztosít forrást, a hitelek futamideje 2-5 év lehet, a kölcsönöket a bank a piaci kamatoknál kedvezőbb feltételekkel adja a vállalkozásoknak.

Címkék: hitel, hitelkeret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).