Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 10. 10:25, vasárnap | Helyi
Forrás: vezess.hu

750 lóerős Toyota Supra gyári jóváhagyással

750 lóerős Toyota Supra gyári jóváhagyással

A SEMA tuningkiállításon két olyan Suprát is bemutatott a Toyota, amelyek komoly teljesítménynövelő kezelésen estek át.

Egyik sem gyári fejlesztés, de a céghez közel álló műhelyek végezték el a munkát - olvasható a vezess.hu hírportálján.

Manapság nem lehet már csak úgy csinálni a dolgokat, muszáj történetet keríteni köréjük. A Toyota azt találta ki, hogy Ed Laukes, a cég marketingért felelős alelnöke, valamint Rutledge Wood televíziós motorsport szakkommentátor akassza össze a bajuszt, és kössenek fogadást: melyikük tud dögösebb Suprát építeni.

A szitut az teszi viccessé, hogy egyikük sem maga fogott az átépítéshez: Laukes a Motorsports Technical Center (MTC) munkatársaihoz, Wood pedig egy Rick Leos nevű Toyota-mániás tuningmesterhez fordult segítésért.

Toyota GR Supra Heritage Edition

Előbbiek erőfeszítései nyomán jött létre a GR Supra Heritage Edition. A Heritage az A80-as (negyedik generációs) Suprára utal, amelynek szellemét az átmentett hátsó szárny mellett alaposan módosított lámpatestekkel is megidézi. Az ültetett futómű, a hatdugattyús Brembo fékek és a semi-slick abroncsok nem csak dísznek vannak: a stáb átdolgozta a gyári turbófeltöltőt, lecserélte a szívó- és kipufogórendszert, valamint átírta a motorvezérlést. Így 500 lóerő fölötti teljesítményt kaptak, ami jól hangzik, de semmi Rutledge-ék 750 lóerős átépítéséhez képest.

Toyota Hyper Boosted Supra

A Hyper Boosted Supra húsz darabból álló aerodinamikai csomaggal indít, a karbon paneleket csavarkötés rögzíti, így ha (vagy amikor?) gyártani fogják őket, bárki megveheti azokat saját Suprájához. Kérdés, hogy ugyanezt megteheti-e a motorral: Garrett GTX3582R turbófeltöltő és titán kipufogórendszer gondoskodik arról, hogy a 20 colos Continental ExtremeContact Sport abroncsokkal szerelt háromrészes, részben szénszálas kerekek, az ültetett KW futómű és a Brembo fékek ne unatkozzanak.

(Cikk és képek forrása: vezess.hu)

Címkék: Supra, Toyota

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).