Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. December 11. 08:01, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

75 év gondolatai szobrokba rejtve

75 év gondolatai szobrokba rejtve

December 8-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyitották meg Pálfy Gusztáv, Magyar Érdemkereszttel kitüntetett, Katona- és Prima-díjas szobrászművész 75 éves jubileumi kiállítását.

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató üdvözlését követően Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere köszöntötte a város nevében a művészt és feleségét.

Lezsák Sándor térségünk országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, hogy Pálfy Gusztáv munkáira először 1974-ben figyelt fel. Azért volt rá különösen nagy hatással, mert a tárlaton a művész merészen cserélgette a kiállított munkáit és mindvégig figyelemmel kísérte az emberek reakcióit, így próbált kapcsolatot teremteni velük és beavatni őket a művészetébe.
A tárlatmegnyitón az alkotóművész életútját és a kiállítás egyes darabjait Rosta Ferenc, Kiskunfélegyháza alpolgármestere ismertette meg a jelenlévőkkel.

A jeles eseményt Fekete Zoltán, a Móra Ferenc Gimnázium pedagógusa és Aczél Eszter, a Móra Ferenc Gimnázium diákjának előadása színesítette..

A kiállítás 2018. január 13-áig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok