Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi
Forrás: F. Adrienn

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.

Ez alkalomból városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester látogatta Őt meg, hogy méltóképpen felköszöntse egy virágcsokorral és miniszterelnökünk Orbán Viktor kézjegyével ellátott emléklappal.

Pista bácsi gyermekei, unokája, két dédunokája és felesége Marika néni társaságában – aki négy év múlva tölti be majd a 95. életévét – fogadta a kedves vendéget és süteménnyel tortával kínálta. Hetven év házasság áll már a szépkorú pár mögött, melyet harmóniában és szeretetben töltöttek el. Pista bácsi egy mindenhez értő, kedves és melegszívű ember, aki mindenben társa Marika néninek. Noha már ereje nem a régi, de mégis próbálja aktívan eltölteni egy-egy napját. Büszkén mondta, hogy gyógyszert is csak három szemet kell ennie naponta.

Pista bácsi földműves család első gyermekeként született 1928.06.07-én Kiskunfélegyházán. Öten voltak testvérek, de sajnos csak ketten érték meg a felnőttkort. Míg édesapja földművesként és napszámosként dolgozott, addig édesanyja elsősorban kézimunka bedolgozással teremtette elő az anyagiakat a megélhetéshez.

Pista bácsinak nehéz gyermekkora volt, 8 éves korában elveszítette édesanyját és egy évvel később már el kellett szegődnie szolgálni módosabb családokhoz. Az akkori időknek megfelelően 6 polgári osztályt végzet. A későbbiek folyamán kitanulta a kötélgyártó szakmát.

1949-ben bevonult katonának és 1952-ban szerelt le. Még ebben az évben megházasodott, feleségül vette Nemes Máriát, akivel azóta is boldogan élnek együtt. Házasságukból két gyermek született, 1953-ban István és 1963-ban Mária.

1953-tól 1988-ig dolgozott a Bányászati Berendezések Gyárában. Ezidő alatt kitanulta a lakatos szakmát, majd estin elvégezte az általános iskola 7. és 8. osztályát. Utána pedig megszerezte a gépipari technikusi végzettséget, és ezt követően műszaki szerkesztőként dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

Pista bácsi családja – felesége, két gyermeke, három unokája és öt dédunokája – körében, boldogan tölti mindennapjait és igyekszik mindig megtalálni a neki való feladatot.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 22. 07:35, szombat | Helyi

A száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 22. 07:34, szombat | Helyi

Szombaton is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun vármegyében

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. két déli vármegyére szombatra is; Csongrád-Csanád és Békés vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat szombaton.

2024. Június 21. 10:09, péntek | Helyi

Ajándék muskátli az udvarokba, ablakokba

Kedves Félegyháziak!

2024. Június 20. 13:50, csütörtök | Helyi

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun vármegyében

Az elmúlt napok tartósan meleg és csapadékmentes időjárása miatt június 20-án 0:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun vármegyében.