Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2018. Április 18. 16:42, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

66 éve élnek együtt örömben és bánatban

66 éve élnek együtt örömben és bánatban

A 90. születésnapját ünneplő Juhász Béla és felesége ékes példája annak, hogyan lehet jóban - rosszban kitartani egymás mellett hosszú éveken át.

Béla bácsi a napokban tölti 90. születésnapját. Városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntötte őt fel otthonában Orbán Viktor miniszterelnökünk által aláírt oklevéllel és egy csokor virággal. Az ünnepelt és felesége, valamint lányuk örömmel üdvözölte a vendéget és frissen sült pogácsával, süteménnyel kínálták, miközben meséltek az elmúlt évtizedekről.

Béla bácsi 1928-ban Kiskunfélegyházán született földművelés család hatodik gyermekeként. Az öt lánytestvére mellett csak ő volt egyedül fiú. Az elemi iskola elvégzése után polgári fiúiskolában tanult, majd lakatos tanulónak ment 15 évesen. Béla bácsi már tanuló évei során részt vett a Városi Kórház építésében.

1950-ben vonult be katonának, majd 2 évre rá, a leszerelése évében kötött házasságot feleségével, akivel immáron hatvanhatodik éve osztoznak örömben és bánatban. A közös családi fészek építéséhez 1958-ban láttak neki, közben pedig megszületett két gyermekük: egy fiú és egy leány.

Leszerelése után Béla bácsi a Kiskunfélegyházi Gépgyárban helyezkedett el, mint lakatos, majd 1962-ben elvégezte a gépipari technikumot. Ezután technológusként dolgozott a gyárban egészen a nyugdíjba vonulásáig. Ez időponttól kezdve pedig teljesen a kedvenc tevékenységének szentelhette idejét: a kertészkedésnek. A termelt virágokat, díszfákat éveken keresztül a piacon értékesítette. Béla bácsi boldogan tekint vissza életének erre az időszakára is, mert amellett, hogy egy kis mellékes keresetre is szert tett, nagyon sok ismerőssel összefutott és beszélgetett a piacon. A Félegyházi Népdalkörnek 15 évig volt tagja Némedi László Tanár Úr irányításában, ami igazán teljessé tette az életét.

Napjainkban sajnos már nehezen mozog Béla bácsi, de a séta és a kertjében való nézelődés elmaradhatatlan életében. Felesége szerencsére még nagyon jó egészségnek örvend és lányukkal – fiukkal közösen mindig rendbe teszik a kertet.

- Néha itt fáj, ott fáj, de örüljünk annak, hogy még mindent el tudunk látni magunk körül. Minden nap főzök, bevásárolok, vezetem a háztartást, a kertet és az otthonunkat is rendben tartjuk. A gyerekek és négy lányunokánk, 5 dédunokánk is sokszor meglátogat minket. Mindig annak örülünk, ami megadatott nekünk és tesszük a dolgunk, amíg erőnkből futja – mondta Béla bácsi felesége, végigsimítva mosolygó férje dolgos kezén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.