Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Március 29. 19:00, szombat | Belföld
Forrás: Metadonornetwork

6 dolog amivel felidegesítik a Magyarokat

6 dolog amivel felidegesítik a Magyarokat

Egy külföldi utazásos oldalon összegyűjtötték, mi az a 6 dolog, amivel a leggyorsabban lehet felidegesíteni a magyarokat

A szerző 2005-ben jött először Magyarországra, aztán feleségül vett egy magyar lányt, és azóta 12 alkalommal voltak nálunk.
Szerinte így lehet a leggyorsabban felhúzni a magyarokat.

1. Nem inni a pálinkából, mikor egy vendségében megkínálnak
A tipp szerint ha valaki nem iszik egy felest, akkor nem csak a házigazdát sérti meg, de a többi vendég is csak gyanakodva fogj méregetni egész este. Azért felhívják a figyelmet, hogy 3 pohár után érdemes áttérni a sörre, mert a magyarok kedvenc itala bizony nagyon erős.

2. Azt feltételezni, hogy ma sokkal jobban élnek az emberek, mint a kommunizmus idején
Az oldal szerint sok magyar nosztalgiával gondol vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor mindenkinek volt munkája, lakása, megélhetése. Aki külföldiként a Kádárt szidja, az könnyen bajba kerülhet.

3. Leszólni a magyar ételeket
Ha csak két dolog van, amiért igaz szenvedéllyel lelkesednek a magyarok, akkor azok a vízi sportok és magyar konyha. A gulyásleves és a halászlé különösen érzékeny, minden családnak megvan a maga “legjobb” receptje ezekhez.

4. Hungary - hungry szóviccek
Aki azzal poénkodik, hogy a Hungary (Magyarország) és a hungry (éhes) szavak mennyire hasonlítanak egymásra, az nem lesz társaság kedvence Magyarországon.

5. Összekeverni Budapestet Bukaresttel, a magyarokat a környező szláv népekkel
Még a magyarok sem egyeztek meg benne, hogy pontosan honnan származnak, de azt mindenki komoly sértésnek veszi, ha az oroszokkal, vagy más szláv népekkel hozzák össze őket.

6. Megvédeni a trianoni békeszerződést
Az egyik legfájóbb dolog a magyar történelemben, hogy az első világháború után feldarabolták az országot, és sok magyar lakta rész külföldre került. Ebben az ügyben ha egy külföldi véleményt nyilvánít, akkor jobban tesz, ha a magyarok pártját fogja, különben bajba kerül

És akkor egy fontos idézet a végére a szerzőtől:
“But a few simple rules will keep you from being a seggfej: Drink like you mean it, eat like you mean it, bring up history/politics only if you know what the hell you’re talking about, and - bazd meg! - learn some Hungarian cuss words!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: