Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Október 30. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

55 éve hagyták maguk mögött a középiskola falait

55 éve hagyták maguk mögött a középiskola falait

A Móra Ferenc Gimnázium 1964-ben végzett IV/C. osztálya találkozott október 19-én a Csillag Vendéglőben.

A 27 fős osztálylétszámból tizenhatan tudtak jelen lenni a vidám hangulatú találkozón. Sajnos már (akiről tudnak) 3 fő nem él, ketten pedig súlyos betegek.

Sok vidám történetet idéztek fel abból a hégy évből - de mindig visszatérő téma volt szeretett osztályfőnökük dr. Mezősi Károly, aki magyart és történelmet tanított. Emellett azonban minden órát Petőfi Sándor életének és halálának kutatásával, valamint Dienes Andrással történt vitáival kezdett. Nagyon-nagyon szerették Őt,és ezúttal is könnyes szemmel emlékeztek emlékeztek meg Róla, ugyanis harmadik évfolyam közepén (1963-ban) nevezték ki 14 múzeum igazgatójává Budapesten. Ezt követően az osztály új osztályfőnököt kapott.

- Sajnos az új osztályfőnökünk (Müller Teréz), akinek első tanítványai voltunk, nem igazán tudott az osztályunk életébe bekapcsolódni és ezt az érettségi banketten a Restiben látványosan bizonyította is... - mesélte a régmúlt időkről Mindszenti Lászlóné, aki fő szervezőként boldogan tekintett végig az összegyűlt vidám társaságon.

- A jelenlévők bizonyították, hogy a mi osztályunk a IV/C. - akik ugye az elit A-sok és B-sek után következtek mindig mindenben - úgy összekovácsolódott, hogy még ennyi év után is megtalálják a lehetőséget a találkozásra. Ez a mostani a tizenegyedik alkalom, hogy így összejöttünk - mondta büszkén MIndszentiné, aki azt is elárulta, hogy a jövőben már három évente szeretnének találkozni.

A kellemesen eltöltött idő, igazi örömünnep volt mindannyiuk számára. Boldogan osztották meg egymással életük egy-egy újabb epizódját és nagyokat nevettek, mint annak idején, mikor még cserfes nagylányok voltak.

Késő délután volt már, mikor átsétáltak az étteremből az Alsótemetőbe, ahol a szokásokhoz hűen koszorúikat és virágaikat elhelyezték osztályfőnökük végső nyughelyénél. Búcsúzáskor pedig a viszontlátás reményében öltelték át egymást.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.