Városlista
2020. augusztus 6, csütörtök - Berta

Hírek

2020. Június 30. 08:50, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

51 év távlatából tekintettek általános iskolájukra

51 év távlatából tekintettek általános iskolájukra

Osztálytalálkozót tartottak a Bajcsy-Zsilinszky Endre Általános Iskola 1969-ben végzett diákjai a hétvégén.

A harminchárom fős osztályból húsz fő gyülekezett a Desperado Étterem előtt, hogy felelevenítsék a régmúlt emlékeket és megosszák egymással életük történetét.

- Az első évet többségünk a Szt. János téren akkor még meglévő iskolában kezdte, így nem ismeretlen számunkra a kinti „pottyantós” WC, az olajos padló és a szenes kályha is, melyekkel a tantermeket fűtötték akkoriban. Még tornatermünk sem volt, de ez mit sem változtatott a lelkesedésünkön és az osztályunk alapvetően jó hangulatán.

Később kerültünk be az új iskolaépületbe, kiegészülve új osztálytársakkal, melyek az évek során változtak, de az erős mag végig megmaradt – számolt be lapunknak Herédi Éva, az osztálytalálkozó szervezője, aki szívesen mesélt a régmúlt közös emlékekről.

- Az igazgatónk Gulyás István volt. Felsőben az osztályfőnökünk dr. Kondor Sándorné – aki már 83 éves és egészsége nem engedte, hogy jelen legyen a találkozón. Bátran ki merem jelenteni, hogy kiváló tanáraink voltak. Az első két osztályban például Nagy Józsefné, felsőben Förgeteg József, Nógrádi István, Kapus Erzsébet, Szalai Rozália, Mészáros Gyuláné, Faragó Dezsőné, Seres István (aki az orosz nyelvet próbálta velünk megtanítani) ésMakány Ilona, hogy csak pár nevet említsek a pedagógusaink közül.

Nagyon sok kiváló sportoló, tanulmányi versenyeken induló osztálytársunk volt, bár az osztály csak átlagos tanulmányi eredményeket mutatott. A későbbiek folyamán 2-3 fő kivételével mindenki szakmunkás bizonyítványt szerzett vagy leérettségizett. Többen vannak közülünk, aki több diplomával is büszkélkedhet. A legnagyobb örömünkre viszont az szolgál, hogy a nagybetűs életben mindannyian jól megálltuk helyünket – mondta mosolyogva Éva.

Az osztály végül 33 fővel végzett, melyből húsz fő tudott jelen lenni a találkozón. Heten sajnos elhunytak már a többiek pedig betegségük miatt maradtak távol.
Egy találkozót szerveztek már, nem sokkal az általános iskola tanulmányaik lezárása után, kb. 3-5 évvel, de azon sajnos kevesen jelentek meg. Szerencsére azonban vannak, akik mai napig tartják a kapcsolatot egymással. Így sikerült ilyen szép létszámot összetoborozni több mint 5 évtized elteltével. Nagyon sokan vannak, akik azóta nem is látták még csak fotón sem osztálytársukat. Nem csoda, hogy nem is igazán ismerték meg egykori kisiskolás társukat.

- Feledhetetlen délután volt. Mindenkinek volt bőven mit mesélni. Úgy érzem minden fáradtságot megért újra összehozni a csapatot. S ahogy végignéztem a boldog arcokon, szerintem nem csak én gondolom ezt így – összegezte Éva a kellemes szombat délutáni találkozón megélt érzéseit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 09:19, csütörtök | Helyi

Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon a hétvégén

A program augusztus 8-án 10 órakor kezdődik.

2020. Augusztus 06. 09:15, csütörtök | Helyi

Nem játék, kerülni kell! - elkezdték a magyar turisták felkészítését a medvékre

A Bükki Nemzeti Park részletes tájékoztatója azt mutatja, hogy immár számos magyarországi turistaúton reális esélyünk van találkozni vele.

2020. Augusztus 06. 09:11, csütörtök | Helyi

Visszatér a száraz, nyári idő

Kora délelőtt délnyugaton lehet erősen felhős ég, errefelé fordulhat elő zápor, zivatar, de a nap nagy részében száraz, meleg idő várható – olvasható a met.hu előrejelzésében.

2020. Augusztus 06. 09:08, csütörtök | Helyi

Az eső miatt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat az Alföldön

Csütörtöktől megszűnik a tűzgyújtási tilalom az Alföldön, mert az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken