Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 10. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

50 felett is csinosan

50 felett is csinosan

Ha egy kicsit odafigyel képes arra, hogy jó karban tartsa alakját és ne kelljen évente egy számmal nagyobb ruhát vásárolnia.

Többé-kevésbé, de mindenkinek megváltozik az alakja 50 felett. Sajnos a változókor környékén még a vékony nők is hajlamosak a hízásra. Ha egy kicsit odafigyel képes arra, hogy jó karban tartsa alakját és ne kelljen évente egy számmal nagyobb ruhát vásárolnia.

Fogyasszon tejet, tejterméket!
Sajnos 50 körül az izomszövetek apadása együtt jár a zsírszövet gyarapodásával. Megjelenik az úszógumi, a zsíros, nagyobb körfogatú has, vastagodó combok.
A fehérjék táplálják az izmokat. Érdemes tejet, joghurtot, tojásfehérjét, kemény sajtokat fogyasztani. Mivel kalciumtartalmuk is magas, a csontritkulás kivédésére is ajánlottak. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékek nem hizlalnak!

Szója, növényi ösztrogén
50 felett a szervezet már jóval kevesebb ösztrogént termel, ami ugyancsak kedvez az elhízásnak. Sajnos az ösztrogéntermelés kiesése miatt a bőr hirtelen elkezd öregedni, azaz veszít rugalmasságából, ráncosodik.
A fitoösztrogének (növényi eredetű ösztrogének) étrendbe illesztésével sokat tehet fiatalsága és régi formája megóvásáért. A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrögént. Többféle formában elérhető: szójatej, tofu, szójaszósz.
A szóját nem kedvelők számára jó hír, hogy a lenmag és a napraforgómag is tartalmaz nagy mennyiségben ezt a növényi ösztrogént. Ugyanez igaz a belőlük hidegen sajtolt olajokra is.

Zöldségek, sok vitamin, kevés kalória
A vitaminok bőséges tárházai a zöldségfélék. Segítik az emésztést, magas rosttartalmuk miatt csökkentik az éhségérzetet.
A zöldségek ráadásul kevés kalóriát tartalmaznak, szinte korlátlanul fogyaszthatók. A gyümölcsök egy részére (pl. banán) ez nem igaz. Minden nap egyen zöldséget legalább háromszor. Válassza a kalóriában szegény paradicsomot, spenótot, retket. Nem hizlaló gyümölcs is naponta kerüljön asztalára.

Áfonya – a szépséggyümölcs
Szépséggyümölcsnek is nevezik, nem véletlenül. C-vitamin tartalma bőrszépítő és még a kollagén termelődését is elősegíti. A benne található karotioidok antioxidáns tulajdonságúak, és az érfalalakat tápláló hatásuk sem elhanyagolható. Hetente kétszer, háromszor fogyasszon egy-egy marék áfonyát. Aszalt változata joghurtba keverhető. Természetesen az áfonyalé is hasznos, de inkább csak a 100 százalékos, hozzáadott cukrot nem tartalmazó, leginkább a bio változata ajánlott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.