Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Augusztus 02. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: goodhousekeeping.com

5 étel, ami segíthet leküzdeni a fájdalmat

5 étel, ami segíthet leküzdeni a fájdalmat

Fejfájás, ízületi fájdalmak, regenerálódás esetén nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Főként, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek a gyorsabb felépülésben és a fájdalomcsillapításban is.

Fejfájás, ízületi fájdalmak, regenerálódás esetén nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Főként, ha vannak olyan élelmiszerek, amelyek segíthetnek a gyorsabb felépülésben és a fájdalomcsillapításban is. Ezeket gyűjtöttük most össze.

1. Brokkoli
A finom és egészséges brokkoli egy valódi szupersztár. C-vitamin tartalmának köszönhetően megtámogathatod a sejtjeidet és megvédheted őket a sérülésektől. Egyél belőle többször keveset, add hozzá annyi ételhez, amennyihez csak bírod. Ne feledd! Vízgőz felett párolva őrzi meg a leginkább vitamintartalmát. Smoothie-hoz is hozzáadhatod.
Tipp: enyhén párolt, még ropogós brokkolit mixelj össze egy naranccsal és egy banánnal. Isteni reggeli!

2. Gyömbér
A gyömbér csillapítja az ízületi fájdalmakat, a migrént és még a gyomorfájástól is megszabadíthat. Többféleképpen is fogyaszthatod: készíthetsz belőle gyömbérteát, gyömbéres limonádét vagy smoothie-ba is belereszelheted. Az ételeknek pikáns ízt ad, a süteményeknek pedig ünnepi hangulatot. :)

3. Sárgarépa
Szintén védelmezi a sejteket, és segít megelőzni a fájdalmat. Nagyon gazdag béta-karotinban, főként ennek köszönheti jótékony hatását. Ha szeretnél finom fűszeres répát enni, szeleteld fel, pirítsd meg gyömbérrel és fokhagymával egy kis olajon.

4. Ananász
Az ananász tényleg aduász, még fájdalomcsillapításra is jó! Tudniillik három kulcsfontosságú tápanyagot is tartalmaz: C-vitamint, mangánt és tiamint (B1-vitamint). Add hozzá smoothie-hoz vagy fogyaszd csak úgy magában. Húsokkal is nagyon finom.

5. Pinto bab
Minimális szinten szeretnéd tartani a fájdalmat? A pinto bab gazdag azokban a vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek ebben segíthetnek neked. Réz, mangán, magnézium és tiamin (B1) is található benne. Leves, főzelék vagy bab-saláta is készíthető belőle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.