Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 10. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

5+1 ok amiért szeretem a februárt

5+1 ok amiért szeretem a februárt

Igen, még mindig tart! Hiába nézel ki naponta ötvenszer az ablakon, és keresed a kósza, még bágyadt, de reményt keltő első napsugarakat...

Hiába nézed minden este keresztbe tett ujjakkal az időjárás jelentést, hiába tervezed, hogy akkor most már nemsokára elpakolod a nagykabátot, hótaposót, bizony, még mindig tél van.

És, kedves Olvasónk, nem szeretnénk elkeseríteni, de még egy ideig így is marad. Még egyhamar nem tavaszodik ki, az biztos. Mit tehetünk ilyenkor? Mondjuk, bezárkózunk a lakásba, gyorsan téli álomba szenderülünk, és csakis akkor vagyunk hajlandóak elhagyni szerény hajlékunkat, ha odakint már csicseregnek a madarak, rügyeznek a fák, a bokrok, és nem csak elvétve téved a földre egy-egy napsugár. Öööö… igen, ez szerintem sem járható úgy, egyrészt mert ott a család, ott vannak a barátok, akik elég nehezen tudnának nélkülözni. Másrészt meg mi magunk sem bírnánk a több hétig tartó bezártságot, semmittevést. (Dehogyisnem…) A lényeg, hogy más megoldást kell találnunk! Mondjuk, keressük meg e hónap szépségeit, örömeit! Mert bizony van neki, nem is kevés!
A február csodálatos…

.. mert itt a farsang, áll a bál!

Ha február, akkor nekem farsang. Igaz, idén csak egy igen rövidke szeletke jut a beöltözős mulatságból februárra, attól még a hónap elején igazán érdemes ellátogatni egy ilyen rendezvényre, és jelmezbe bújni. Akinek gyermeke, unokája van, annak ebből a szempontból is nyert ügye van, hiszen akkor biztosan elkeveredik egy farsangi mulatságba.:-) Sőt, annak valószínűleg a január is hamar elillant, hiszen körülbelül az egész hónap az ötleteléssel, a jelmez elkészítésével ment el. Februárban pedig már csak le kell aratni a babérokat a szuper jelmezzel!

... mert éljen, éljen, éljen a fánk!

A decemberi karácsony-fánk után itt van most a februári szalagos, vagy csöröge. Csokis, vagy lekváros, vagy szimplán „csak” porcukros. Esetleg édes vaníliakrémmel töltött. A lényeg, hogy ha február, akkor fánk, fánk és fánk, minden mennyiségben!

... mert ez az év legrövidebb hónapja

Önmagában ez még nem ok az örömre, de ha azt nézzük, hogy a mindig nagyon is hosszúra nyúló január után egy igencsak kurta hónapnak nézünk elébe, akkor már nem is kell sokat magyarázkodnunk. Jót tesz ez a rövidség a pénztárcánknak is – nálunk például ez az egyetlen hónap, amikor marad is a kosztra, rezsire szánt pénzből. Szóval, emiatt jól esik az önbizalmunknak is, hiszen sikerült spórolunk!:-) És persze, a lelkünket is boldoggá teszi február hónap rövidsége – a magyarázatot lásd lejjebb!

...mert ez a legrövidebb, ráadásul a legutolsó téli hónap!

Mi lehet lélekmelengetőbb gondolat annál, mint az, hogy a végtelennek tűnő télből már csak alig huszonegypár napocskát kell kibírnunk, és máris itt a tavasz! (Vészmadarak, „Majd meglátjuk, hiszen márciusban még simán szakadhat a hó!”, „Na, bezzeg mi volt néhány éve is!” és ehhez hasonló mondatokat hangsúlyozók, kíméljenek!

... mert itt a Valentin-nap!

Tudom én, hogy mindenki utálja azt az Amerikából idehozott, csakis a virágárusoknak, éttermeseknek, szállodáknak, moziknak kecsegtető ünnepet. És azt is tudom, hogy senki, de senki nem vár ilyenkor egy szál virágot, egy doboz bonbont, vagy egy apró kis marcipánszívet senkitől. És tisztában vagyok azzal is, hogy mindenkinek herótja van az ilyenkor játszott csöpögős, szerelmes nyálas daloktól. A filmekről meg aztán ne is beszéljünk! De van egy sejtésem, hogy azért egy-egy szívecske, cuki maci, rózsacsokor, szerelmesen andalgó pár láttán egy kis melegség költözik mindenki szívébe, legalább egy rövidke pillanatra…

... mert tele van ünneppel!

Na jó, nem mindenkinek, de biztos vannak néhányan, akik ilyenkor ünneplik az évfordulójukat (khm… jelen…), szülinapjukat, esetleg névnapjukat! Utóbbiból tavaly óta mi is tartunk egyet, a Legkisebbét, úgyhogy mi ezért is szeretjük a februárt! Szeressétek Ti is, no persze, nem ezért, hanem mert nemsokára itt a tavasz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.