Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2018. Április 04. 14:35, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

48 diák mérte össze tudását a Félegyházán megrendezett országos fodrászversenyen

48 diák mérte össze tudását a Félegyházán megrendezett országos fodrászversenyen

Egy olasz fodrásztermékeket forgalmazó cég támogatásának köszönhetően azonban idén végre sok év kihagyás után újra versenybe szállhattak a fodrászmesterség legügyesebb tanulói.

A március végi vasárnapon a Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola egy olasz fodrásztermékeket forgalmazó cég támogatásának köszönhetően több év szünet után, a félegyházi iskola ismét megrendezhette az országos fodrászversenyt, mely mindig is nagy sikernek örvendett.

Tizenhét éven át minden évben ez a verseny adta a legméltóbb lehetőséget arra, hogy a fodrásztanulók összemérhessék kézügyességüket, valamint a szakképzésnek köszönhető tudásukat és rutinjukat. Az iskola fenntartójának változása miatt azonban ez a szép hagyomány megszakadt – nyilatkozta lapunknak Ágoston Tibor intézményvezető.

A versenyre a félegyházi diákok mellett a bajai, a kiskunhalasi, a kecskeméti, a hódmezővásárhelyi, az ózdi és a pécsi szakképzési centrumból érkeztek fiatalok.
A feladat egyrészt egy modern férfi frizura hajszárítása volt élő modellen vagy bábfejen, másrészt pedig egy menyasszonyi kontykészítése élő modellen, illetve Steampunk „viktoriánus tudományos fantasztikum” stílusú frizura készítése és hozzáillő öltözék összeállítása élő modellen.

Mint ahogy azt az igazgató kihangsúlyozta, a verseny nemcsak azért nagy jelentőségű, mert megmérettethetik magukat a tanulók, hanem azért is, mert új technikákat tanulhatnak egymástól és önbizalmuk növelésére tapasztalatot is szerezhetnek a nagyközönség előtt végzett munkáról.

A kiskunfélegyházi fodrásztanulók közöl első helyen végzett még Ónodi Diána (szalontechnika), Vas Mercédesz (Steampunk stílusú frizura és öltözék), Járvás Mercédesz, Nyári Vivien (menyasszonyi konty).

A sikeres versenyzők felkészítője Nagyné Patkó Anikó volt.

Címkék: fodrászverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)