Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Január 09. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

40 felett minden nőnek kötelező

40 felett minden nőnek kötelező

A kevés mozgásnak is van értelme.

Egy összegző kutatás szerint azok a nők, akik a menopauzát követő négy évben rendszeresen mozognak, jelentősen csökkenthetik a daganatos betegség kialakulásának rizikóját.

Az Independent brit lap értesülései szerint a kutatás megállapította, hogy már azok is, akik csak kevés testmozgást végeztek, 10 százalékkal csökkentették a rák kockázatát.

Az amerikai rákellenes szövetség, az American Association for Cancer Research szakfolyóiratában megjelenő anyag 37 korábbi kutatást összegzett, amely összesen 26 év vizsgálati anyagait tartalmazza. Eszerint a rendszeres testmozgás bármely életkorú nők esetében 12 százalékkal csökkentette a daganat kialakulásának esélyét.

A menopauza után a legnagyobb a mellrák kialakulásának rizikója, ráadásul minél később jelentkezik, annál agresszívabb lehet a daganat. A kutatás szerint azok a nők, akik hetente legalább négy órát sétáltak, vagy ennek megfelelő testmozgást végeztek már csökkentették a kockázatot.

Az elemzők egy nyolc éven át tartó francia kutatás során mintegy 60 ezer nő által kitöltött kérdőíveket is megvizsgáltak. Közülük 2155-nél diagnosztizáltak mellrákot. A diagnózis átlagosan 10 százalékkal ritkább volt azoknál, akik rendszeresen mozogtak a menopauzát követő négy évben. A kockázatot nem csökkentette, ha valaki, akár 5-9 éven át rendszeresen mozgott, de a menopauzát követően abbahagyta a sportolást.

Ez a kutatás az első, amely rámutatott, hogy milyen szoros és azonnali összefüggés állapítható meg a testmozgás és a daganatos megbetegedések között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: