Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Május 31. 16:08, szombat | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

40 éves a Kossuthvárosi Óvoda

40 éves a Kossuthvárosi Óvoda

Ma (május 31-én) tartotta megalakulásának 40. évfordulóját a Kossuthvárosi Óvoda.

Ma (május 31-én) tartotta megalakulásának 40. évfordulóját a Kossuthvárosi Óvoda. A jeles alkalomból műsorral készültek az óvoda gyermekei és volt növendékei is. Az ünnepet Csernus Krisztina a Napköziotthonos Óvoda vezetője nyitotta meg, majd Jankovszki Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte az egybegyűlteket.

A gyerekek színes, vidám műsora előtt Csernus Krisztina elmondta az óvoda történetét, mely 1974. augusztus 20-án kezdődött, amikor is felavatták a város első óvodának épült intézményét. Akkor még Petőfi Sándor nevét viselte a városrész, és jobbára fiatalok telepedtek le a város ezen területén. Az óvodába ekkor 118 gyermeket írattak be, nevelésükről, felügyeletükről 4 csoportban 7 óvónő és 6 technikai dolgozó gondoskodott. Az új óvoda korszerűségét jól mutatja, hogy minden csoporthoz külön mosdó és önálló öltözőhelyiség tartozott. De más szempontokból is megállta a helyét, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a tervezésben dr. Hévízi Istvánné óvodavezető is közreműködött. A későbbiek során az óvoda sokat változott. Az olajfűtést felváltotta a központi fűtés, szép parkot, udvart és játszóteret alakítottak ki. A nevelőmunka már az induláskor is magas színvonalú volt, és ezt a mai napig sikerült megőrizni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.