Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

380 milliárdba kerülne egy paksi atomblokk elbontása

380 milliárdba kerülne egy paksi atomblokk elbontása

A Roszatom orosz nagyvállalat nem titkolt célja, hogy részt vehessena Paksi Atomerőmű bővítésében és élettartam hosszabbításában. A Világgazdasági mai számában arról ír, hogy hamarosan elkészül a paksi atomerőművi blokkok bontási tervének legfrissebb változata - a legutóbbi becslések szerint pedig 380 milliárd forintba kerülne akár egy blokk elbontása is.

Ez persze nem azt jelenti, hogy bővítés helyett bontás lesz, hanem azt, hogy a nagyon távoli, 2032-es időszakra is készült a kormány. A legutóbbi költségbecslés szerint egy paksi blokkot mintegy 380 milliárd forintból lehet majd lebontani, ha eljön az ideje.

A Világgazdaság szerint 20 éve készült el a bontás első forgatókönyve, amelyet azóta többször is frissítettek. A majdani költségek forrása a Központi Nukleáris Pénzügyi Alapban gyűlik. A Paksi Atomerőmű blokkjainak bontása 2032 és 2037 között várható, az egységek 20 éves üzemidő-hosszabbításának figyelembe vételével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk