Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2014. November 27. 15:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Police

31 gyanúsított - 45 bűncselekmény

31 gyanúsított - 45 bűncselekmény

Piramisrendszerhez hasonló felépítésű bűnözői hálózatot számoltak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya visszaélés új pszichoaktív anyaggal bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást O. József békéscsabai lakos és társai ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kecskeméti Rendőrkapitányság - a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével - 2013. június 13-án 15 óra 30 perckor Kecskeméten elfogta S. Richárd kecskeméti és O. József békéscsabai lakosokat.

A nyomozás során felderítettek a nyomozók egy Kecskemét területén 2012 év elejétől 2013 augusztusáig új pszichoaktív anyagok terjesztésével foglalkozó hálózatot. A gyanúsítottaknál megtartott házkutatások, szemlék során több kilogramm, különböző hatóanyagokat tartalmazó, új pszichoaktív anyagnak minősülő szereket, körülbelül 0,5 kilogramm kábítószernek minősülő anyagot, kábítószer-prekurzort és jelentős összegű készpénzt, valamint lőfegyvereket találtak és foglaltak le a nyomozók.

A nyomozás során kiderült, hogy az új pszichoaktív anyagnak minősülő szerek terjesztésének főszervezője O. József volt, aki a rendelkezésre álló adatok szerint kezdetben Magyarországon, majd Szlovákiából kilogrammos tételekben beszerzett szereket Kecskemétre és Tiszaalpárra szállította, ahol ezeket S. Richárd kecskeméti és H. Ferencné tiszaalpári lakosok ,,fő elosztóként” értékesítettek tovább a kisebb terjesztőknek, akik közreműködésével jutottak el ezen anyagok a fogyasztókig.

Az eljárás során egy piramisrendszerhez hasonló felépítésű bűnözői hálózat rajzolódott ki, melyben az egyes résztvevők a közvetlen egy szinttel alattuk és felettük lévő személyeket ismerték, azokkal tartottak kapcsolatot.

Az ügyben több személyt fogtak el kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ezeket az ügyeket külön eljárás keretén belül vizsgálja a rendőrség.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást 2014. november 27-én befejezte és 31 gyanúsított ellen, - 45 bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási Ügyészségnek küldi meg.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A cikkhez tartozó videók megtekinthetőek ITT, ITT és ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 17:15, vasárnap | Helyi

A városért imádkozni azt jelenti, hogy egy nagy családért fohászkodunk

Ma (február 5-én) tartották a Sarlós Boldogasszony Templomban a város áldásáért felajánlott szentmisét, melyet Geszler Péter esperes plébános celebrált.

2023. Február 05. 16:02, vasárnap | Helyi

Megkapták szalagjaikat a Kossuth szakképző iskola diákjai is

A Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium február 4-én (szombaton) tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.