Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2015. Október 15. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

30. Kikindai Töknapok

30. Kikindai Töknapok

Kiskunfélegyháza város hivatalos küldöttsége látogatott el a hétvégén Nagykikindára, ahol a 30. Kikindai Töknapok rendezvényein vettek részt.

A delegáció vezetője Balla László alpolgármester volt, vele együtt Bense Zoltán képviselő, valamint a Testvérvárosi Egyesület részéről Dulity Kálmán, Faragó János és Kiss Gábor utaztak a vajdasági városba.

A magyar küldöttség házigazdája és vezetője Kabók Imre, Kisorosz polgármestere (aki a Kikindai Tanács tagjaként a helyi közösségekért és a nemzeti kisebbségek helyzetéért felelős), valamint Talpai Sándor polgármesteri segéd voltak. A delegáció tagjait az a megtiszteltetés érte - mondta el Balla László alpolgármester, - hogy a zsúfolt programok ellenére szombaton külön fogadta őket Pavle Markov, Kikinda polgármestere.

A barátságos hangulatú beszélgetésen egyebek mellett abban állapodtak meg a vendégek és a vendéglátók, hogy megfelelő pályázati kiírás esetén közös projektek kidolgozásában és megvalósításában is szívesen együttműködne a két város. Bense Zoltán képviselő elmondta: a félegyházi delegáció megtekintette a nagy hagyományú rendezvény fő látványosságát, amikor a hatalmas méretű tököket a színpadra emelték, és ott egy hatalmas mérlegen lemérték.

Délután, az ünnepélyes köszöntőt követően Balla László alpolgármester rádió- és televízió interjúban is tolmácsolta a félegyháziak üdvözletét Kikinda testvértelepülésnek és gratulált a színvonalas rendezvényhez. Este Kabók Imre vezetésével Kisorosz település tájházához utaztak, ahol Talpai Sándor volt a vendéglátó.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 15:10, szombat | Helyi

Adomány érkezett Petőfiszállásra

Hágen Ádám, az IKON alelnöke / mely a Nemzeti Fórum ifjúsági tagozata/, adott át felajánlást a Petőfiszállási Önkormányzat számára 2020. április 2-án.

2020. Április 04. 15:02, szombat | Helyi

Állattal élni veszélyes – a járványok ökológiája

Drága árat fizet az ember a vadászó-gyűjtögető életmódot leváltó mezőgazdálkodásért: pusztító betegségeink többségét a velünk együtt élő két- és négylábúaktól kaptuk.

2020. Április 04. 14:54, szombat | Helyi

Virágvasárnappal kezdődik meg a keresztény nagyhét

Vasárnap megkezdődik a nagyhét, a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka.

2020. Április 04. 14:51, szombat | Helyi

Holnap Virágvasárnap

Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának emlékünnepe, húsvét előtti vasárnap.