Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2015. Október 15. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

30. Kikindai Töknapok

30. Kikindai Töknapok

Kiskunfélegyháza város hivatalos küldöttsége látogatott el a hétvégén Nagykikindára, ahol a 30. Kikindai Töknapok rendezvényein vettek részt.

A delegáció vezetője Balla László alpolgármester volt, vele együtt Bense Zoltán képviselő, valamint a Testvérvárosi Egyesület részéről Dulity Kálmán, Faragó János és Kiss Gábor utaztak a vajdasági városba.

A magyar küldöttség házigazdája és vezetője Kabók Imre, Kisorosz polgármestere (aki a Kikindai Tanács tagjaként a helyi közösségekért és a nemzeti kisebbségek helyzetéért felelős), valamint Talpai Sándor polgármesteri segéd voltak. A delegáció tagjait az a megtiszteltetés érte - mondta el Balla László alpolgármester, - hogy a zsúfolt programok ellenére szombaton külön fogadta őket Pavle Markov, Kikinda polgármestere.

A barátságos hangulatú beszélgetésen egyebek mellett abban állapodtak meg a vendégek és a vendéglátók, hogy megfelelő pályázati kiírás esetén közös projektek kidolgozásában és megvalósításában is szívesen együttműködne a két város. Bense Zoltán képviselő elmondta: a félegyházi delegáció megtekintette a nagy hagyományú rendezvény fő látványosságát, amikor a hatalmas méretű tököket a színpadra emelték, és ott egy hatalmas mérlegen lemérték.

Délután, az ünnepélyes köszöntőt követően Balla László alpolgármester rádió- és televízió interjúban is tolmácsolta a félegyháziak üdvözletét Kikinda testvértelepülésnek és gratulált a színvonalas rendezvényhez. Este Kabók Imre vezetésével Kisorosz település tájházához utaztak, ahol Talpai Sándor volt a vendéglátó.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 14:00, péntek | Helyi

Emlékkiállítás nyílt Kovács Ferencné Magony Ida festőművész alkotásaiból

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ez évi első kiállítása a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyitotta meg kapuit január 15-én.

2020. Január 17. 10:39, péntek | Helyi

Kiemelkedő Batthyány-s eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.

2020. Január 16. 17:04, csütörtök | Helyi

Vízkereszti koncert és táncház Petőfiszálláson

Az idei, III. Vízkereszti koncerten majd' hetven énekes lépett színpadra Petőfiszálláson.

2020. Január 16. 16:26, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen napok jönnek

Pénteken frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek.