Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. Május 23. 16:42, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

3 arany, 3 ezüst és 5 bronz a Koppányoknál

3 arany, 3 ezüst és 5 bronz a Koppányoknál

Az elmúlt hétvégén, május 18-án és 19-én a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai három versenyen képviselték Kiskunfélegyháza városát.

Részt vettek a Koppányok a Sólyompróba elnevezésű Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján, Kiskundorozsmán a Dél-Alföldi Régiós Versenysorozat 2. fordulóján, és Nagyváradon 4. White Lion Kupán.

2019. május 18-án a Kiskundorozsmai Íjászok Baráti Köre által szervezett Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 2. fordulóján 10 fővel vettek részt a Koppányok. A verseny helyszíne Szeged-Kiskundorozsmán, a Hősök Ligete volt. A Koppányok közül első helyen végzett Kövecses Zsuzsanna modern pusztai íjjal, második lett Csányi József és ifj Fetter Tamás, harmadik lett Szeibert Imre és Bicskeiné Csányi Mária, szintén modern pusztai íjakkal. Vadászreflex íj kategóriában Tamáskovics Gyula a harmadik helyre küzdötte magát. Fetterné Nagy Tünde 4., Zoboki Botond 5., Balanyi Sándor 7., Szólya Imre pedig a 8. helyen zárta a napot.

2019. május 19-én a Sólyompróba nevű sorozat 3 fordulóját rendezték meg a Sándorfalvi Sólymok, a Nádastó Szabadidőparkban. A Nádastó Szabadidőpark nagyon környezetet adott a versengésnek, azonban a Nádastó nádasa sajnos sok nyílvessző végső nyughelye is lett. Erre a versenyre 6-an utaztak az íjászok. A következő eredmények születtek: Bicskeiné Csányi Mária 2., ifj. Fetter Tamás 3., Zoboki Botond 3., Balanyi Sándor 4., Fetterné Nagy Tünde 7., Szeibert Imre a 7. helyen végzett. Mindannyian a népszerű modern pusztai íjjal lőttek.

Május 17-én a Partiumba a Bihar megyei, Betfia-Caii din Vale központba utazott Kis Mónika és Dinnyés Gyula, a május 18-án rendezett 4. White Lion Kupára, ami egyben a Bihar Megyei Íjász Kupa 1 állomása is volt. A versenyt 24 célon 2 lövéssel játszották végig a Koppányok. Festői környezetben, ám irdatlanul nehéz hegyi terepen. Az Alföldi viszonyokhoz szokott íjászoknak óriási kihívás volt a hegyi viszonyok adta nehézségek leküzdése. Az eredményeik a fárasztó nap végére: Kis Mónika és Dinnyés Gyula 1. helyen végeztek, mindketten vadászreflex íj kategóriában.

A következő kihívás, 2019. május 25-én, a Kecskeméten rendezett OB kvalifikációs verseny lesz.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi sport

Szarka Ádám a virtuális triatlon győztese

A hazai triatlonszezon is eltolódott néhány hónappal a kialakult vírushelyzet miatt. Ennek a problémának orvoslására virtuális versennyel rukkolt elő egy hazai versenyszervező iroda.

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.