Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. November 24. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

22 méter magasból csodálhatják meg a város ünnepi fényeit

22 méter magasból csodálhatják meg a város ünnepi fényeit

Idén is lesz újdonság az adventi időszakban, amellett, hogy a Kossuth utca, a Móra tér, a Szent János tér és a főtér is ünnepi díszbe öltözik.

Kedves Félegyháziak!

Közeleg az adventi időszak. Ebben az évben is szeretnénk újdonságokkal megajándékozni Önöket. A Kossuth utca, a Móra tér, a Szent János tér és a főtér is ünnepi díszbe öltözik. A város fényeit a könyvtár parkolójában felállított óriáskerékből is megcsodálhatják majd. Az önkormányzat támogatásával ezt féláron, 1000 Ft/fő díjért vehetik igénybe december végéig.

Nagyon készülünk, hogy a gyerekeknek is maradandó élményeket tudjunk szerezni, ezért az óriáskerék mellett elindul egy adventi kisvasút is, amelynek a kedvezményes díja 500 Ft/fő lesz. A Béke téren újra kialakítjuk a gyermeklabirintust, közepén a gyermekek karácsonyfájával, amelyet december 1-jén pénteken 17 órakor díszítünk fel közösen a kicsikkel. A fa alatt elhelyezünk egy ládikát, amelybe minden gyermek, felnőtt beledobhatja üzenetét, kívánságát. Az ünnepváró hangulatot tűzzsonglőrök teszik teljessé.

Az adventi gyertyagyújtásokra jövő héttől szombatonként 17 órakor kerül sor a hivatal előtt, ahol kollégáim teával, forralt borral, szaloncukorral várják Önöket.
Remélem mindezekkel hozzá tudunk járulni az ünnepi hangolódáshoz.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)