Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 25. 10:14, kedd | Helyi

Mindenszentek napját érintő forgalmirend-változások

Mindenszentek napját érintő forgalmirend-változások

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja az október 29. és november 1. között a Felső- és Alsó temetőkbe látogató járművezetőket, hogy a temetők környékén az alábbi forgalmirend-változásokra számíthatnak:

Október 29. (szombat) 06:00 órától november 1. (kedd) 22.00 óráig:

Felső temető

  • A Nádasdy utca, Ficsór József utca és temető közötti szakaszán, mindkét oldalon TILOS A MEGÁLLÁS, PARKOLÁS, illetve ez a szakasz egyirányúsításra kerül, gépjárművel behajtani csak a Ficsór József u. felől lehet.
  • A Felső temető területére a forgalomirányítók csak a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek behajtását engedélyezik.
  • A Felső temető a Radnóti utca felől csak a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek behajtását engedélyezik, a ravatalozóig
  • A Felső temetőnél a gépjárművek a temetőt az északi, Radnóti u. felöli kapun tudják elhagyni, a temetői út egyirányúsítása miatt.
  • A Felső temető parkolójából kihajtás a B. Szabó József utcán, az 5-ös főút-i körforgalom irányába (a Spar áruház felé) történik.

Alsó temető

  • Az Alsó temető, Jókai u. temető felöli szakaszán és az Irányi D. utca teljes szakaszán (Shell üzemanyag-töltő állomásig) a belváros felöli oldalon TILOS A MEGÁLLÁS, PARKOLÁS.
  • Az Alsó temetőnél a mozgássérült, mozgásában korlátozott személyeket szállító gépjárművek behajtása az Irányi D. utca felől a főbejáraton, a Csanyi út felől (Bozóki sírköves melletti úton) és a Nap utca felől a hátsóbejáraton történik.

A városüzemeltetési osztály munkatársai, valamint a forgalomterelésben résztvevő rendőrök, polgárőrök tisztelettel kérik az érintett lakókat, közlekedőket a megváltozott közlekedési rend betartására.

A temetők október 29-től november 1-ig 06:00 órától, 22:00 óráig tartanak nyitva. A temetők területén belül, csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.