Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 05. 09:36, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Még tart a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa a városi sportcsarnokban

Még tart a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa a városi sportcsarnokban

Pénteken (szeptember 3-án) vette kezdetét a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa a városi sportcsarnokban a nők, illetve a -90 kg-ban versenyző férfiak küzdelmével.

Az ünnepélyes megnyitón a fő szervező Patyi Zoltán és segítői, Freimann Sándor, a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupa elnöke, városunk részéről pedig Balla László alpolgármester köszöntötte a versenyzőket és az érdeklődőket.
Ezt követően két épített helyszínen kezdődött el a verseny, melyet kivetítőn keresztül is nyomon követhetnek a nézők.

Az első napon guggolásban, erőemelésben és felhúzásban mérték össze felkészültségüket a nők, illetve a -90 kg-ban induló férfiak. Szombaton pedig +90 kg-ban rendezték meg ugyanezeket a számokat. Délután pedig egy látványos aikido - modern japán harcművészeti – bemutatót követően az Elit Show zárta a napi eseményeket.

Ma (szeptember 5-én) az összes fekvenyomó (nő, férfi) összeméri erejét a délelőtt folyamán, végül pedig a bicepszverseny zárja a programot.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt, sportszeretőt várnak a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba.

A rangos megmérettetésre – mellyel kvalifikációt szerezhetnek a szeptemberi miskolci világbajnokságra - mintegy hatszázan neveztek és az itt megszerzett minősítés lehetőséget nyújt nemzetközi szereplésre is.

- Nagyon izgalmas két versenynapon vagyunk túl. Számos országos csúcs, sőt világrekord is született, de az utóbbit sajnos ezen a versenyen nem számít – nyilatkozta Patyi Zoltán, a verseny fő szervezője, aki azt is elárulta, hogy a szövetség részéről a helyszínt és a szervezést most is kifogástalannak ítélték, így több mint valószínű, hogy Félegyházán fogják megrendezni a jövő évi Európa-bajnokságot is.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.