Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2021. Július 07. 11:53, szerda | Helyi sport

Országos ranglista versenyen bizonyítottak a 3K Sportegyesület triatlonosai

Országos ranglista versenyen bizonyítottak a 3K Sportegyesület triatlonosai

A hétvégén került megrendezésre a Decathlon Zalatriatlon Sprint 2021 E-ON utánpótlás ranglista verseny Zalaegerszegen, a Gébárti tónál.

A 3K Kiskun Kerékpáros Klub Sportegyesület 8 versenyzővel képviselte a várost.

Remek időjárási viszonyok mellett, a látványos és nehéz pályán délelőtt a serdülő fiúk közül Trungel-Nagy Zalán és Szekeres Norbert kezdte meg a versenyt. 500 méter úszást követően Zalán elsőként ért partot, Norbi kicsit lemaradva követte. A 12 km kerékpározás során Zalánnak és egy újbudai sporttársának sikerült meglépnie az üldözőik elől. Az előnyüket megtartották a 3 km-es futásra is, ahol szinte fej-fej mellett haladva, de remek sprinttel Zalán megszerezte az első helyet. Norbi a kerékpározás során, sajnos defektet kapott, melynek következtében jelentősen visszaesett a versenyben, így a középmezőnyben ért célba.

A délutáni futamon 117 férfi, majd 3 perc múlva 79 hölgy vágott neki a 750 m-es úszásnak, a 20 km-es kerékpározásnak és az 5 km-es futásnak. A férfiak között Trungel-Nagy Kolos az ifjúsági fiúk korcsoportjában, míg az egyesület öt leány tagja három korcsoportban, az ifi lányok mezőnyében Papp Laura Inez és Csontos Dóra, a junior nők között Fricska Anna, míg a felnőtt nők között Fricska Fanni és Csontos Fanni volt érdekelt.

Az úszás kiválóan sikerült Kolosnak, Annának és Laurának, Dóri, valamint Csontos és Fricska Fanni nem sokkal lemaradva követte őket. A kerékpározás során Kolos egy nagyobb bollyal tudott maradni a mezőny elején. A lányok sajnos szétszakadva külön-külön bolyokkal haladva nem tudtak egymásnak segíteni, de remekül tartották magukat az élmezőnyben.

A futást Kolos az elsők között haladva kezdte meg, és remek teljesítménnyel korcsoportjában a 3. helyet szerezte meg, abszolútban pedig 4. lett. A lányok közül Laura szintén az élmezőnnyel tartott és azokkal majdnem egyszerre kezdhette meg a futást. Őt követte Anna, Dóri, valamint Csontos és Fricska Fanni. A remekül felépített taktikának köszönhetően, Laura korcsoportjában az 1. helyet, Anna a 3. Dóri a 8. Fricska Fanni a 3. és Csontos Fanni a 4. helyet szerezte meg.

Küzdelmes, sok izgalmat hozó versenyen vannak túl az egyesület versenyzői.

Köszönet a felkészítő edzőknek: Kornokovics Györgyinek és Bozsó Istvánnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 13. 21:47, hétfő | Helyi sport

Feltámadt a Koppányok Tűzmadara

2021. szeptember 5-én a Kiskunfélegyházi Parkerdőben rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület, a Tűzmadár Versenysorozatának harmadik fordulóját, amely egyben a sorozat döntő versenye is volt

2021. Szeptember 13. 08:47, hétfő | Helyi sport

Megkezdődött az őszi versenyszezon a birkózóknál

Szentesen rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Szabadfogású Diákolimpia Országos Döntőre jutottak be a legjobbak.

2021. Szeptember 08. 17:49, szerda | Helyi sport

Aranyérem Ábrahámhegyen egyéniben és csapatban egyaránt

Szeptember 5-én rendezték meg a X. Ábrahámhegyi Rövidtávú Triatlon Versenyt melyen a 3K Sportegyesület két versenyzője – Fricska Fanni és Fricska Anna – vett részt.

2021. Szeptember 02. 17:24, csütörtök | Helyi sport

Hagyományőrzés, munka és elismerés a Koppányoknál

A Magyar Turán Szövetség 2021-ben, augusztus 13-14-15-én rendezte meg a VI. Ősök Napját Bugacon.